Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST ostvarivanje prava na glasovanje glasača koji su pozitivni na Covid-19 ili im je određena izolacija

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Hercegovačko-neretvanska županija/kanton
OPĆINA NEUM
OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO

Neum, 09.11.2020.

Sukladno odredbama Pravilnika o provođenju izbora u BiH („Sl. glasnik BiH“ broj 63/20 Općinsko izborno povjerenstvo Neum daje

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
ostvarivanje prava na glasovanje glasača  koji su pozitivni na Covid-19
ili im je određena izolacija

  1. Glasači čije ime se nalazi na Izvodu iz Središnjeg biračkog spiska na nekom od glasačkim mjesta na području općine Neum, a koji je pozitivan na Covid 19 ili posjeduje akt nadležnog tijela o obveznoj izolaciji zbog čega nije u mogućnosti doći na biračko mjesto na kojem je upisan u Izvod iz Središnjeg biračkog spiska da glasa osobno biti će na njegov zahtjev omogućeno glasovanje putem konvertiranih glasačkih listić.
  2. Da bi ostvario biračko pravo, glasač iz stavka 1 dućan je najkasnije u roku od 72 sata prije dana izbora osobno (putem E-mail-a, ili fax aparata) ili putem druge osobe dostaviti Općinskom izbornom povjerenstvu Neum Zahtjev za glasovanje putem konvertiranog glasačkog listića i medicinski nalaz koji potvrđuje da je pozitivan na Covid-19 ili akt nadležnog tijela kojim je određena izolacija.
  3. Glasači kojima je dijagnosticiran Covid -19 nakon isteka roka iz stavka 2. Zahtjev za glasovanje su dužni dostaviti na dan izbora do 09.00 sati.

E-mail: snjezana.culjak1@gmail.com
Telefax 036 880 214

OIP NEUM