Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Objavljen javni poziv za raspodjelu sredstava za potporu razvoja biljne proizvodnje – proljetna i jesenja sjetva na području općine Neum

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Hercegovačko-neretvanska županija/kanton
OPĆINA NEUM
N a č e l n i k

Na osnovu članka 15. Zakona o načelima lokalne samouprave u FBiH („Službene novine FBiH“ broj 49/06) Odluke o utvrđivanju kriterija za raspodjelu sredstava za potporu razvoja biljne proizvodnje – proljetna i jesenja sjetva na području općine Neum („Narodni list Službeno glasilo općine Neum“ broj 3/20), članka 39. Statuta općine Neum broj 3/08 i 5/09 općinski načelnik objavljuje:

JAVNI POZIV
poljoprivrednim proizvođačima s područja općine Neum

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači sa područja općine Neum, koji su:

  • upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG), odnosno Registar klijenata (RK)
  • imaju prebivalište na području općine Neum
  • imaju poljoprivrednu proizvodnju na području Federacije BiH

koji su obavili proljetnu sjetvu, da podnesu zahtjev općini Neum za sufinanciranje troškova za proljetnu sjetvu.

Prihvatljivi troškovi za proljetnu sjetvu u tekućoj godini su: troškovi nabave sjemena, mineralnih đubriva i zaštitnih sredstava za proizvodnju silažnog i merkantilnog kukuruza, heljde, povrća i drugih poljoprivrednih kultura.

Poljoprivredni proizvođači će troškove dokazivati fiskalnim računom o izvršenoj kupovini. Maksimalni iznos za sufinanciranje je 1.000,00 KM po krajnjem korisniku.

Na temelju pristiglih prijava i dostupnih sredstava, općina Neum će sačiniti listu korisnika za sufinanciranje troškova proljetne sjetve, i istu će dostaviti Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objave na internet stranici općine Neum, a najdalje do 12.08.2020. godine.

Popunjen obrazac (u prilogu) sa prilozima fiskalni račun dostaviti na protokol općine Neum, za Službu za gospodarstvo i financije općine Neum „za proljetnu sjetvu“. NE OTVARAJ.

Prilog: obrazac za prijavu sjetve

 

Neum, 28.07.2020. godine
Broj:02-02-1319720-1

Načelnik općine Neum
dr.med. Živko Matuško

 

 

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/infoneum/public_html/neum.ba/wp-includes/functions.php on line 4757