Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije objavila Javni poziv za pomoć gospodarstvenicima

Pozivaju se pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje djelatnosti na području Hercegovačko-neretvanske županije koje ispunjavaju uvjete propisane Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (COVID19) i potpori ekonomiji na području Hercegovačko-neretvanske županije („Narodne novine HNŽ-K“, broj: 03/20), i to:

  • svi poslovni subjekti kojima je naredbama stožera civilne zaštite zabranjen rad u cijelosti zbog posljedica uzrokovanih epidemijom COVID-19.
  • svi poslovni subjekti kojima je osnovna djelatnost turizam i ugostiteljstvo, koju obavljaju sukladno Zakonu o turističkoj djelatnosti i Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti HNŽ-K, kojima je djelomično zabranjen rad-klasifikacija 55 i 79 zbog posljedica uzrokovanih epidemijom COVID-19.
  • svi poslovni subjekti uz uvjet da su izmirili obveze za doprinose i porez na dohodak uz isplaćene plaće zaključno s veljačom 2020. godine, a da je zadržan broj prijavljenih djelatnika za vrijeme zabrane rada za mjesec za koji se vrši prijava

da podnesu Prijavu za odobrenje i dodjelu financijskih sredstava za subvencioniranje određenog iznosa, a najviše do visine najniže neto plaće u F BiH, poreza na dohodak i posebnih naknada za mjesece: dio ožujka, travanj i svibanj 2020. godine po svakom uposleniku.

Pravo korištenja ovih financijskih sredstava imaju pravne i fizičke osobe koje:

  • dostave uredno popunjen Zahtjev za svaki mjesec iz javnog poziva (Obrazac 1 ZSP) u utvrđenom roku.
  • nisu raskinule ugovor o radu s uposlenicima u razdoblju od 29. 2. 2020. godine, do 31. 3. 2020. godine ( prijava za dio ožujka) do 30. 4. 2020. godine (prijava za travanj) do 31. 5. 2020.godine (prijava za svibanj ) na razini gospodarskog subjekta ( izuzetak u slučaju raskida ugovora o radu i odjave na dan 29.2., 31.3. , 30.4. i 31.5. 2020. godine).
  • da su registrirani na području Hercegovačko-neretvanske županije i to:
  1. sa sjedištem u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, za uposlenike koji su prijavljeni na ID broj sjedišta/poslovne jedinice i s mjestom rada na području Hercegovačko-neretvanske županije,
  2. s poslovnom jedinicom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji gospodarskih subjekata, čije je sjedište izvan Hercegovačko-neretvanske županije, za uposlenike koji su prijavljeni na ID broj poslovne jedinice i s mjestom rada na području Hercegovačko-neretvanske županije.
  • dostave Obavijest o razvrstavanju poslovnog subjekta sa šifrom djelatnosti pravnih i fizičkih osoba prema vrsti djelatnosti i uvjetima koji su pobrojani na listi u prilogu Javnog poziva (Lista zabranjenih djelatnosti temeljem zabrana Stožera CZ (Obrazac 2 LZD).

Više informacija, obrasci dostupno je na službenom webu Vlade  Hercegovačko-neretvanske županije.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/infoneum/public_html/neum.ba/wp-includes/functions.php on line 4757