Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održana redovita sjednica Stožera civilne zaštite općine Neum

Pod presjedanjem zapovjednika Stožera civilne zaštite općine Neum, načelnika općine Neum dr. med. Živka Matuška, održana je redovita sjednica Stožera civilne zaštite, gdje se razgovaralo o aktualnom stanju u općini Neum u svezi pojave koronavirusa (COVID-19).

Preporuča se građanima i turistima da se poštuju mjere socijalne distance, redovito pranje i dezinfekcija ruku i dezinfekcije u prostorijama gdje se skupljaju i rade veće grupe ljudi, te korištenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru, kao i drugih preporuka Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

Provedeno je testiranje osoba potencijalno ugroženih nekoliko puta. Jučer je testirano 17 osoba. Zaposlenici Doma za starije i nemoćne osobe, te zaposlenici dječjeg vrtića Neum. Svi nalazi su negativni. Prema važećoj odluci zabranjene su posjete Domu za starije i nemoćne.

Stožer civilne zaštite općine Neum je ocijenio pozitivno dosadašnje aktivnosti svih uključenih na provedbi sprječavanja širenja koronavirusa (COVID-19).

Obzirom da je trenutna epidemiološka i sigurnosna situacija zadovoljavajuća pozivamo sve da posjete Neum uz obavezno poštivanje epidemioloških mjera.

Odgovorni smo za ono što radimo, ali i za ono što ne radimo. Svačiji rad je otvoren za preispitivanje. Moramo provoditi epidemiološke mjere zaštite, sačuvati Neum i turizam u Neumu.