Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Redovita sjednica Stožera civilne zaštite općine Neum

Stožer Civilne zaštite općine Neum održao je danas redovitu sjednicu kako bi razmijenili informacije o aktualnoj situaciji na području općine.

Donesene su nove zapovijedi, a iste se odnose na radno vrijeme trgovinskih objekata te izvođenje građevinskih radova. Dozvoljava se rad trgovinskih radnji na području općine Neum radnim danom od 07,00 sati do 19,00 sati. Rad trgovinskih radnji nedjeljom, vjerskim blagdanima i državnim praznicima se zabranjuje, izuzev kioska za promet tiska, pekarskih radnji, te ljekarni, čiji se rad ograničava od 07,00 sati do 10,00 sati. Odluka o zabrani izvođenja zemljano građevinskih radova na području općine Neum i dalje ostaje na snazi, izuzev radova koji imaju posebno odobrenje za izvođenje izdano od Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje općine Neum, uz obavezno poštivanje higijensko epidemioloških mjera.
Odluka o obaveznom evidentiranju osoba s prebivalištem izvan općine Neum produžuje se do 04.svibnja 2020. godine. Shodno tome, općina Neum nastavlja s kontrolom ulaska, kao i vršenje dezinfekcije svih vozila koji ulaze u Neum.
U cilju sprječavanja širenja zaraze od koronavirusa na područje općine Neum, najavljene su pojačane kontrole za nadolazeći vikend.

Mjere su ublažene, ali opasnost od zaraze ostaje ista. Stoga pozivamo sve građane da se i dalje pridržavaju svih prethodnih uputa o ponašanju u vrijeme pandemije koronavirusa.

ODLUKE:


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/infoneum/public_html/neum.ba/wp-includes/functions.php on line 4757