Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima s područja općine Neum

Pozivamo poljoprivredne proizvođače, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata, a koji su obavili ili planiraju obaviti proljetnu sjetvu, da sukladno javnom pozivu Federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, izvrše prijavu proljetne sjetve za 2020. godinu.
Prijava proljetne sjetve može se izvršiti popunjavanjem obrasca “Prijava sjetve”, kojega se može preuzeti na web stranici općine Neum (OBRAZAC_”Prijava sjetve”) ili preuzimanjem istog na ulazu u zgradu općine Neum (Kralja Tomislava 1).
Prihvatljivi troškovi za proljetnu sjetvu u tekućoj godini su: troškovi nabave sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava za proizvodnju silažnog i merkantilnog kukuruza, heljde, povrća i drugih poljoprivrednih kultura. Poljoprivredni proizvođač će troškove dokazivati fiskalnim računom o izvršenoj kupovini. Molimo proizvođače da fiskalne račune čuvaju, a o daljim aktivnostima bit će blagovremeno obaviješteni.
Maksimalan iznos sufinanciranja, po krajnjem korisniku, iznosi 1000,00 KM.
Na temelju pristiglih prijava i dostupnih podataka nadležna služba općine Neum će sačiniti listu korisnika za sufinanciranje troškova proljetne sjetve i istu dostaviti Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.
Popunjeni obrazac potrebno je dostaviti do 30.04.2020. godine u Službu za gospodarstvo i financije, Kralja Tomislava 1, od 08,00 do 14,00h, radnim danom.