Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

PRODUŽENE MJERE OPREZA NA PODRUČJU OPĆINE NEUM

Na sjednici Stožera civilne zaštite općine Neum održanoj 20.travnja 2020. godine jednoglasno je donesena odluka o produživanju mjera opreza na području općine. Navedene mjere se odnose na radno vrijeme trgovinskih radnji, zabranu izvođenja zemljano građevinskih radova te o obaveznom evidentiranju osoba s prebivalištem izvan općine Neum, kojom su iste produžene do 27.travnja 2020.

Stožer je naglasio problem hotela Stelle, gdje su radnici već više mjeseci bez ikakvih prihoda i neplaćenih doprinosa. Iz Stožera apeliraju na više razine vlasti kako radnici ne bi bili prepušteni sami sebi. Zabrinjava i činjenica kako još nema nikakvih konkretnih mjera pomoći gospodarstvu od federalne i županijske Vlade.

Na sjednici se razgovaralo o aktualnom stanju u općini u svezi s pojavom koronavirusne infekcije, s posebnim naglaskom na očuvanje života i zaštitu ljudi. Članovi Stožera su se složili kako je cjelokupna situacija u općini zadovoljavajuća, što ostvarujemo dobrom koordinacijom unutar svih službi. U suradnji s policijskom stanicom, policijski punk postavljen na lokalitetu Cerovice je dao dobar odgovor na suzbijanje koronavirusne infekcije, čime je većem broju ljudi spriječen ulazak na područje općine, budući da isti nisu posjedovali Potvrdu o kretanju kao ni dokaz da su negativni na koronavirus. Time je spriječena mogućnost proboja ovog opasnog virusa na teritorij općine Neum.

Izvršena su testiranja zaposlenika Doma za starije i nemoćne osobe u Neumu, i rezultati su negativni. Zdravstvena situacija na području općine je zadovoljavajuća, no iz Stožera naglašavaju kako još nije vrijeme za popuštanje mjera opreza, te upozoravaju stanovnike da i dalje trebaju biti oprezni i odgovorni.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/infoneum/public_html/neum.ba/wp-includes/functions.php on line 4757