Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Izdane nove mjere opreza na području Općine Neum

Na sastanku Stožera civilne zaštite općine Neum održanom 6. travnja 2020. godine razgovaralo se o aktualnom stanju u općini Neum u svezi s pojavom koronavirusne infekcije.

Govorilo se o poduzetim mjerama te se dalo pojašnjenje o donesenim zapovijedima i aktivnostima koje Stožer povodi. Članovi sastanka su razmotrili prijedloge u svezi s provedbom daljnjih aktivnosti i mjera, kako bi, što je moguće u većoj mjeri, bilo spriječeno širenje infekcije izazvane COVID-19 virusom. Slijedom toga, donesene su mjere o obaveznom dezinficiranju svih dostavnih vozila koji ulaze na teritorij općine Neum te angažiranje dodatnih redara, koji će  u suradnji s policijom nadzirati provedbu donesenih mjera.

Iz policijske stanice Neum obavijestili su kako je na području općine, u jednom smještajnom objektu, zabilježen veći broj radnika koji dolaze iz područja zahvaćenog korinavirusom te predstavljaju potencijalnu opasnost za širenje infekcije na stanovnike Neuma. Brzom reakcijom nadležnih institucija, istima je zabranjen boravak na području općine.

Iz Stožera naglašavanju da ulazimo u kritično razdoblje, zahtijevaju disciplinu, te ukoliko bude potrebe uvesti će se i rigoroznije mjere.

Jedan od zaključaka Stožera je i prijedlog prema Federalnom stožeru o uvođenju zabrana kretanja između općina, a sve u cilju zaštite stanovništva.