Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Izvješće stožera civilne zaštite općine Neum

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Hercegovačko-neretvanska županija
Općina Neum
-Stožer CZ-

 Izvješće stožera civilne zaštite općine Neum

Općinski stožer provodi redovitu kontrolu izvršenja svih mjera zaštite od epidemije koronavirusom (COVID-19) na području općine Neum i koordinira rad svih službi uključenih u zaštitu od koronavirusa, a to su Dom zdravlja Neum, Policijska stanica Neum, Granična policija, Crveni križ, a i sve ostale općinske službe i ustanove koje djeluju u ovim izvanrednim okolnostima.

Dom zdravlja Neum koji je prilagodio svoj rad sadašnjim specifičnim uvjetima sukladno naredbama federalnog i županijskog stožera, poziva građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se redovito telefonski javljaju svom liječniku, a sve građane da izbjegavaju socijalne kontakte, te podsjećaju na redovito pranja i dezinfekciju ruku i dezinfekcije u prostorijama gdje se skupljaju i rade veće grupe ljudi.

Prema izvještaju nadležnih za provedbu zapovijedi iz policijske stanice Neum  istaknuto je da nisu zabilježena kršenja izrečenih mjera samoizolacija, kao niti drugih naredbi koje su na snazi.

Stožer civilne zaštite općine Neum je ocijenio pozitivno dosadašnje aktivnosti svih uključenih na provedbi sprječavanja širenja koronavirusa (COVID-19), te apelira i dalje na stanovništvo da se pridržavaju svih uputa, preporuka i zapovijedi koje su donijeli općinski, županijski i federalni stožer civilne zaštite.

Poziva se stanovništvo da iako je lijepo vrijeme i pogodno za šetnju po rivi, šetnici ili plažama, da izbjegavaju socijalne kontakte, ne okupljaju se u grupama, te poštuju mjere socijalnog distanciranja.

Iz Stožera još jedanput pozivaju da se zbog situacije u kojoj se nalazimo ne koriste vikend objekti i stanovi za odmor.

Pozivamo sve građane ukoliko primijete kršenje izrečenih naredbi da iste prijave nadležnim institucijama.

Budite odgovorni, izbjegavajte druženja i nepotrebna kretanja jer samo o nama ovisi kako će infekcija proći kod nas.

Zapovjednik stožera CZ
med. Živko Matuško