Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

OBAVIJEST

Nakon održanog sastanka Stožera civilne zaštite Općine Neum, na kojem se rapravljalo o novonastalom problemu Coronavirus (COVID-19), obavještavamo naše građane :

U skladu s naredbama izdanih od Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije, a temeljem Naredbe kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, želimo još jednom apelirati na naše sugrađane da odgovorno i preventivno postupaju u novonastaloj situaciji u vezi s Coronavirusom (COVID-19).

– Pozivamo sve osobe koji su se došle sa područja zahvaćenim virusom COVID-19 da se telefonski prijave u Dom zdravlja Neum na broj 036 880 194 ili županijskom sanitarnom inspektoru na broj 063 223 556, te da se drže preporuka županijskog kriznog stožera o samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

U slučaju bilo kakvih simptoma koji bi mogli ukazivati na COVID-19 (kašalj, povišena tjelesna temperatura,i otežano disanje) , građanin je dužan odmah se javiti telefonski  dežurnom liječniku na broj 036 880 194  za daljnje postupanje.

– Također molimo sve osobe ako znaju da je netko došao iz područja zahvaćenih virusom, a sumnjaju da se nije javio u Dom zdravlja ili sanitarnom inspektoru, da o tome obavijeste županijskog sanitarnog inspektora.

-Poseban apel šaljemo našim građanima, da se  podignu na višu  razinu sanitarno-higijenski uvjeti u javnim ustanovama i  privatnim tvrtkama kao i domaćinstvima, te da se oganiče i izbjegavaju nepotrebna kretanja.