Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

PROBIJEN TUNEL ŽABA

U sklopu projekta izgradnje magistralne ceste M – 17.3 Neum – Stolac u subotu 13.srpnja konačno je probijen tunel Žaba.

Izgradnja ovog tunela predstavlja još jedan korak k realizaciji dugogodišnjeg projekta i približavanju Neuma i Stoca, a kompletna cesta u dužini od 36  kilometra trebala bi biti u funkciji 2021. godine.

„Ovo je vrlo značajan poduhvat i nadam se da će se u naredne dvije godine ostvariti taj san koji sanjamo od Austrougarske, tj. da istupimo neumskom zaljevu  slobodno i bez graničnih prijelaza“, izjavio je nakon obilaska tunela premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Ministar prometa i komunikacije FBiH Denis Lasić pojasnio je da se radovi izvršavaju znatno brže od očekivanog . „To samo još jednom pokazuje ozbiljnost rada te se zahvaljujem svim ljudima na terenu koji su najviše doprinijeli ovom projektu“, poručio je federalni ministar.

Načelnik općine Neum dr. Živko Matuško istaknuo je kako će cesta olakšati i skratiti putovanje do Neuma, i to će, u svakom slučaju poboljšati turistički položaj ovoga kraja.

Sredstva za izgradnju ceste Neum – Stolac dio su programa izgradnje i modernizacije magistralnih cesta u FBiH, a financiranje ovog važnog prometnog pravca omogućeno je kreditom Europske investicijske banke, Europske banke za obnovu i razvoj i Svjetske banke.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/infoneum/public_html/neum.ba/wp-includes/functions.php on line 4757