Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

IZABRANO NOVO VODSTVO OPĆINSKOG ODBORA HDZ BIH NEUM

U kino dvorani Grand Hotela Neum u četvrtak 4.srpnja održana je izborna skupština HDZ BiH Neum na kojoj je izabran novi sastav Općinskog i Nadzornog odbora HDZ BiH Neuma.

Izbornu skupštinu otvorio je predsjednik OO HDZ BiH Neum dr. Živko Matuško, koji je nakon intoniranja Himne hrvatskog naroda i minutom šutnje odavanja počasti svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima  podnio izvješće o radu stranke u proteklom mandatu. Iznio je najvažnije stranačke aktivnosti koje su od važnosti, kako za Općinski Odbor Neuma, tako i za stranku u cijelosti. Važno obilježje proteklog mandata su svakako Lokalni i Opći izbori, za koje je stranka postigla više nego očekivane izborne rezultate. Na Općim izborima održanim 2018.godine HDZ BiH je u općini Neum potvrdio svoju premoć ispred svih drugih stranaka. Nakon dugo vremena, dobili su i svoju predstavnicu u Županijskoj skupštini HNŽ-a.

Predsjednik OO HDZ BiH dr.Živko Matuško je posebno istaknuo kako je HDZ BiH Neum stožerna stranka hrvatskog naroda koja promiče, štiti i brani hrvatske nacionalne interese, te kao takva traži veliki stupanj jedinstva u obrani svojih prava i ciljeva. Sve drugo bi trebalo doći na red poslije rješavanja tog pitanja, ističe Matuško.

Posebno se baziraju na zaštitu obitelji i mladih, te naglasak stavljaju na skrb i zaštitu hrvatskih branitelja, obitelji poginulih branitelja, ranjenih, bolesnih i nemoćnih. U gospodarstvu nastavljaju rasti i graditi samopouzdanje i vjeru u vlastite snage i potencijale. Njeguju odlične prijateljske odnose sa susjednim općinama. Sve su to neke od smjernica prema kojima će HDZ BiH Neum nastaviti svoj rad u idućem mandatu.

U ime predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića skupštini je nazočila dopresjednica HDZ BiH i zastupnica u Parlamentu BiH Darijana Filipović te Damir Džeba, predsjednik kluba Hrvata u Skupštini HNŽ-a.

Od pozvanih 99, izbornom procesu su pristupila 94 izaslanika iz svih Temeljnih ogranaka HDZ BiH Općine Neum, te je izabran je novi saziv od 21 Općinskog i 3 člana Nadzornog odbora HDZ BiH Neum.  Također su izabrani i izaslanici za županijsku izbornu skupštinu.

U novi saziv Općinskog odbora HDZ BiH Neum izabrani su: Tihomir Putica, Bojan Goluža, Zorica Sentić, Stjepan Zovko, Danijel Prkačin, Ana Knežević, Živko Matuško, Ivan Knežević, Mirko Pavlović, Ivica Bačić, Tonka Perić, Branimir Butigan, Milan Njavro, Ivan Krešić, Dragan Jurković, Miroslav Jurković, Mario Martić, Cvitan Konjevod, Ivan Koncul, Ante Sentić i Nikola Vukasović.

Za Nadzorni odbor HDZ BiH Neum izabrani su Zdenko Mimica, Josip Matuško i Jurica Pavlović, a izaslanici za županijsku izbornu skupštinu su Živko Matuško, Vinko Sentić, Vera Konjevod, Zorica Sentić, Branimir Butigan, Ante Sentić i Ivan Kuzman.

Na kraju, predsjednik dr. Živko Matuško je još jednom pozvao na zajedništvo unutar stranke u cilju ostvarivanja što boljih interesa  stanovnika općine Neum, te se zahvalio svim izaslanicima na doslasku, te pozvao i one kandidate koji nisu izabrani u Općinski Odbor HDZ BiH Neum da zajedno nastave raditi za dobrobit svih žitelja Neuma.

Članovi HDZ BiH Neum su pokazali snagu  i odlučnost da se još više osnaži politika koja se provodi u ovoj Općini, usprkos svim trenutnim problemima. Jedno je sigurno, HDZ BiH Neum ima još dosta prostora za širenje svog utjecaja, ima potencijala za provođenje interesa hrvatskog naroda i ostvarenja njegove pune ravnopravnosti u BiH.