Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

14. Međunarodni festival animiranog filma NAFF 2019. u Neumu

U subotu 29.lipnja, na terasi hotela Sunce u Neumu svečano je otvoren 14. Međunarodni festival animiranog filma NAFF 2019.

Brojna publika sinoć nije krila oduševljenje i zadovoljstvo programom NAFFa. Okupljenima se sinoć, između ostalih, obratio i načelnik Neuma dr. Živko Matuško koji je u svom govoru istaknuo kako se radom i trudom mogu postići odlični rezultati čak i iz male lokalne sredine, te se zahvalio osnivaču i direktoru festivala Jurinku Rajiču na svim dosadašnjim postignućima, te obećao svoju daljnju potporu.

Član upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo i dogradonačelnik Sarajeva Milan Trivić istaknuo je kako je ovaj Festival postao fenomen ne samo Neuma, nego kulturni fenomen ove zemlje.

NAFF je još jednom oborio rekorde, a ove godine broj prijavljenih filmova, kao i broj zemalja iz kojih dolaze  se povećava. Ove godine je stiglo više od 1000 prijava iz 61 zemlje svijeta. U natjecateljski program je ušlo 58 filmova, a u program „Panorama“ 17. Osim u Neumu, filmovi će se usporedno prikazivati i u Mostaru te Cetinju u Crnoj Gori.

Festival se ove godine održava pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, Fondacije za kinematografiju Sarajevo, Ministarstva civilnih poslova BiH, Turističke zajednice HNK, Ambasade SAD-a u BiH, Općine Neum i Grada Mostara.