Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Vijeća za regionalnu suradnju, za razvoj i promociju zajedničke regionalne ponude kulturološkog i avanturističkog turizma

Vijeće za regionalnu suradnju (RCC) je kao dio svog projekta za razvoj i promociju turizma kojeg financira Europska unija objavilo drugi po redu poziv za dostavljanje projekata za razvoj turističke ponude na Zapadnom Balkanu. Ukupna vrijednost programa bespovratnih financijskih sredstava  je 1,62 milijuna eura, dok je u sklopu ovog drugog ciklusa na raspolaganju 750.000 eura za provedbu oko 14 pilot projekata pojedinačne vrijednosti do 54.000 eura.

Cilj programa dodjele bespovratnih financijskih sredstava Vijeća za regionalnu suradnju je razvoj i promocija zajedničke regionalne ponude kulturološkog i avanturističkog turizma u svijetu, dovođenje većeg broja posjetitelja na Zapadni Balkan, produžavanje njihovog boravka i povećanje prihoda i zaposlenosti u industriji turizma. U tu svrhu, sredstva koja će se dodijeliti u okviru drugog poziva koristit će se za poboljšanje turističke infrastrukture i usluga duž nove tri regionalne rute kulturološkog turizma na čijem se razvoju trenutno radi, a to su:

Raskrsnica civilizacija, Put rimskih arheoloških lokaliteta Ilirikum i Put balkanskih spomenika, kao i duž Via i Trans Dinarice,  staze za planinarenje i biciklizam i pratećih atrakcija avanturističkog turizma.

U cilju pružanja dovoljno informacija o drugom pozivu svim zainteresiranim stranama, Vijeće za regionalnu suradnju će između 12. i 20. lipnja 2019. organizirati niz informativnih dana u svih šest ekonomija Zapadnog Balkana. Info-dan u Sarajevu će se održati u Vanjskotrgovinskoj komori (Branislava Đurđeva 10), Velika dvorana, s početkom u 12 sati.

Više informacija o Javnom pozivu  dostupno je na:
https://www.rcc.int/tourismgrants