Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održano šesto uprizorenje Pasije u Neumu

Već šestu godinu, na Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu, u Neumu, na platou spomen križa, organizira se uprizorenje Isusove muke – Pasija.

Organizator je Udruga građana Zvijezda Mora, a pokrovitelj je Općina Neum.

Više od stotinu sudionika, predvođeni poznatim pjevačem duhovne glazbe Antoniom Tkalecom, u ulozi Isusa, nastojali su što vjernije prikazati Isusovu muku, smrt i uskrsnuće. Prema reakcijama gledatelja,  u tome su i uspjeli. Na svako, uprizorenje Pasije do sada, okupljeno mnoštvo nije ostalo ravnodušno. Tako je bilo i ove godine.

Svake godine iznova, a nove ideje i  rad na poboljšanjima  u konačnici rezultiraju  kvalitetnijem uprizorenjem. Neosporno, svakom novom  godinom održavanja, raste i osjećaj ponosa na izrazito uspješnu organizaciju neumske Pasije, a time i na samo uprizorenje Isusove svete Muke. Bilo da ste sudionik ili gledatelj razlike nema, tek ponos na činjenicu da  Nedjelja Muke Gospodnje u Neumu opetovano prolazi u znaku Pasije.

Valja istaknuti kako, već šestu godinu za redom, uz veliki broj domaćih, Pasiji prisustvuje znatan broj gostiju, uglavnom  iz susjednih mjesta. Ostaje samo poželjeti da da se uspješna organizacija ovog jedinstvenog događaja ponovi i dogodine, na zadovoljstvo svih koji blagdan Uskrsa dočekuju s radošću u srcu.