Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Projekt certifikacije/standardizacije objekata pogodnih za bicikliste  (Bike Friendly Standard)

Pozivaju svi zainteresirani i registrirani pravni subjekti da dostave svoje izjave o interesu za sudjelovanje u certifikaciji/standardizaciji objekata pogodnih za bicikliste (Bike Friendly Standard).

Bike Friendly Standard je program kojim se, za potrebe cikloturizma, daje priznanje i certifikat pružateljima usluga koji, ispunjavajući uvjete, podržavaju biciklističke vožnje, biciklistička putovanja i biciklistička turistička iskustva u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Agencija za ekonomski razvoj REDAH Mostar u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor, Užice i Turističkim klasterom Montenegro, Nikšić provodi projekt: Razvoj standarda za objekte pogodne za bicikliste”. Projekt je dio krovnog Projekta za razvoj i promociju turizma kojeg provodi Vijeće za regionalnu suradnju (Regional Cooperation Council- RCC), a financira Europska unija.

Cilj projekta je uspostava standarda za objekte pogodne za bicikliste na području Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Pravni subjekti koji žele sudjelovati u programu certifikacije/standardizacije mogu biti iz sljedećih kategorija:

  • Različite kategorije smještaja: smještaj na poljoprivrednom/seoskom gospodarstvu, apartmani, pansioni, kuće za odmor, kampovi, moteli, hoteli i hosteli.
  • Ugostiteljski objekti: restorani, kafići, pubovi, slastičarne, benzinske stanice, trgovački centri itd.
  • Turističke agencije, turistički info centri.
  • Servisne stanice: servisi za popravak bicikala, servisi u sklopu trgovina biciklima, trgovačkih centara, auto servisa, servisa poljoprivredne mehanizacije.
  • Javne garaže i parkinzi uz prirodne i kulturne atrakcije, pješačke zone, muzeje, galerije, starogradske jezgre, pećine, rijeke, jezera, slapove itd.

Konferencija povodom ovog javnog poziva održat će se 29. ožujka. Pozivnica s točnom lokacijom i dnevnim redom konferencije bit će poslana svim zainteresiranima nakon što pošalju prijavu.Na konferenciji će biti prezentiran značaj standarda u razvoju cikloturizma , prezentiran projekt i BFS standard sa svim kriterijima i procedurama te će oni koji pošalju prijavu sudjelovati u nagradnoj igri.

Prijavni obrazac možete preuzeti OVDJE.

Popunjen prijavni obrazac se može poslati putem elektronske pošte na e-mail adresu: bfs@redah.ba .

Slanje prijavnog obrasca ne podrazumijeva početak procesa certificiranja.
Prijave se primaju do 16.3.2019. godine. Sve dodatne informacije možete dobiti putem maila bsf@redah.ba ili putem telefona na broj 036 557 210.