Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Projekcija dokumentarno – igranog filma „Glavu dole, ruke na leđa“

U nedjelju, 03. ožujka, s početkom u 19 sati u Velikoj dvorani nove crkve (Ulica Ruđera Boškovića) u Neumu održat će se projekcija dokumentarno – igranog filma pod nazivom „Glavu dole, ruke na leđa“.

Premijeru filma autora Stipe Majića Pipe organizira Općina Neum i Udruge proizašle iz Domovinskog rata te studentica zadarskog sveučilišta Maja Raguž.

Film obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata i prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja, odvođenja, mučenja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima. Dio hrvatskih branitelja koji su preživjeli odlučili su iznijeti Hrvatskoj javnosti svoju bol i u svojim svjedočanstvima kroz film prenose istinu o Domovinskom ratu i patnju hrvatskih branitelja kroz srbijanske logore smrti. „Glavu dole, ruke na leđa“ donosi dramatične detalje posljednjih dana borbe i govori o zločinima za koje još nitko nije odgovarao.

Film je režirao, scenirao i producirao autor dokumentarnog filma „Srce Vukovara“ i hrvatski branitelj s Trpinjske ceste – Stipe Majić Pipe.

Na neumskoj premijeri prisutni će biti autor, scenarist i producent Stipe Majić Pipe i Predrag Peđa Mišić.

U sklopu premijere filma u Neumu nastupiti će klapa Staglin, a moderatorica je Maja Raguž.