Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nova LED javna rasvjeta u Neumu

U sklopu projekta „IRENE“, u  Neumu su uspješno završeni radovi na zamjeni postojećih rasvjetnih tijela novom led rasvjetom.

Projektom su obuhvaćene ulice: Kralja Tomislava, Ruđera Boškovića i dio Zagrebačke.

Vrijednost navedenih radova je 157 000 KM, a radove je izvela tvrtka Elko-Marić d.o.o. Mostar.

Kroz projekt je zamijenjeno ukupno 86 komada svjetiljki i postavljeno 40 novih stupova.

Glavni cilj projekta IRENE je zaštita i očuvanje okoliša i poticanje održivog korištenja prirodnih resursa u pograničnim područjima kroz zajednički razvoj i umrežavanje lokalnih sustava upravljanja energijom u CBA za poticanje energetske učinkovitosti i korištenja sustava obnovljivih izvora energije u javnom sektoru.

Kroz projekt se vrši ulaganje u infrastrukturu u vidu 11 svjetlosnih sustava i jednog  solarnog sustava na lokacijama u Zadru, Mostaru, Tivatu, Neumu, Smilčiću, Korlatu, Lisičiću, Bibinjama, Vinjercu, Gajinama, Galovcu, Privlaci i Jablanici.

Projekt IRENE, čija provedba traje od 1. srpnja 2017. do 31. prosinca 2019. godine, pod liderstvom Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE,  odobren je u sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.915.820,00 EUR, od čega 1.628.447,00 EUR predstavlja programsko sufinanciranje.

Kao korisnici odobrenih sredstava za  radove na rekonstrukciji javne rasvjete u Neumu, Općina Neum i Razvojna agencija Nera Neum sudjeluju u implementaciji projekta.