Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Svečano proslavljen Dan općine Neum

Svečano proslavljen Dan općine NeumPovodom Dana općine Neum i blagdana Gospe od Zdravlja, u Neumu je u petak, 24. kolovoza 2018 godine u dvorani Grand hotela Neum održana svečana sjednica Općinskog vijeća Neum uz nazočnost brojnih uzvanika i gostiju. Prije svečane sjednice položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Spomen obilježju- Križu u Neumu za sve poginule hrvatske branitelje te je služena  sv. Misa u župnoj crkvi Gospe od zdravlja.

Predsjednik OV Neum, Vinko Sentić, otvorio je svečanu sjednicu i na samom početku pozdravio sve nazočne vijećnike,  predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnike Crkve, prisutne  stranačke dužnosnike kao i predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti susjednih općina i gradova iz BiH i Hrvatske
Prigodno izvješće u povodu Dana općine Neum podnio je načelnik Općine Neum , dr. Živko Matuško. Načelnik se osvrnuo na značajne  razvojne i gospodarske projekte koji su obilježili razdoblje od protekle sjednice OV do današnje, kao i one projekte čija se realizacija očekuje.

Čestitku domaćinima povodom Dana općine i blagdana Gospe od Zdravlja tom prigodom uputili su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi HNŽ  Donko Jović kao izaslanik predsjednika Vlade HNŽ Nevenka Hercega, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, te ministrica financija u FBiH Jelka Miličević.
Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Neum dodijeljene su i nagrade općine Neum za 2018.  godinu, za iznimno postignuće i doprinos u razvoju kulture kao i  za promicanje imena i ugleda općine Neum, i to skupna nagrada HKUD-u Hutovo i osobna nagrada Mariu Soldi i Jurinku Raiču. Nakon završetka sjednice nastavljeno je zajedničko druženje uz svečanu  večeru.

{rokbox album=|danopcine| title=|Svečano proslavljen Dan općine Neum| thumbcount=|9|}images/vijesti/2018/dan_opcine/*{/rokbox}