Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Vikend u Neumu u znaku tradicije i etno glazbe

Vikend u Neumu u znaku tradicije i etno glazbeSkladbe nadahnute hrvatskim tradicionalnim izričajem, izvedene su u nedjelju, 19. kolovoza na plaži ispred hotela Zenit u 20:30 sati, a u sklopu ovogodišnjeg 23. Etnofesta. Okupljenima, a među kojima je, uz brojne goste, bili i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, Premijer HNŽ-a Nevenko Herceg, obratio se načelnik Živko Matuško.

Svim prisutnima poželio je da uživaju u glazbi, kazavši kako kako se u Neumu održavaju različite manifestacije, a sve kako bi se gostima ponudio što bolji sadržaj. Uz već spomenute, samo dan ranije na istome mjestu, održana je i tradicionalna Večer hrvatskog folklora „Oj kamenu rodni moj“. Tom prilikom, uz domaći HKUD Lindžo Neum, a kao svojevrsna uvertira u Etnofest, nastupila su brojna kulturno-umjetnička društva.

Na festivalu je izvedeno 25 skladbi, a, između ostalih, nastupili su Živo Blato, Neno Belan, Zdravko Škender, Dražen Žanko, Dalmatino, Latino, Singrlice, Livio Morison i dr. U glazbenom dijelu domaćine su pak predstavljali Marin Previšić i sestre Raič, a na festivalu je nastupio i Mate Bulić. Svaki od izvođača na svoj način tako je doprinio održanju tradicije održavanja HGF Etnofesta u Neumu.

Organizator Etnofesta je Općina Neum, Hercegovačko-neretvanska županija te umjetnička organizacija ”Hipi Hop” iz Zagreba.

{rokbox album=|etnofest| title=|Vikend u Neumu u znaku tradicije i etno glazbe| thumbcount=|7|}images/vijesti/2018/etnofest/*{/rokbox}