Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održana prva sajamska manifestacija “Dani Mediterana”

Održana prva sajamska manifestacija "Dani Mediterana"Ovog vikenda, a u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Neum, pod pokroviteljstvom Općine Neum i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, održana je prva sajamska manifestacija ” Dani Mediterana “.  Organizatori ove dvodnevne manifestacije su Zemljoradnička zadruga „Eko Neum“, Udruga pčelara „Kadulja“ Neum i Udruga maslinara „Maslina“ Neum. Tim povodom, u Ulici dr. Franje Tuđmana, postavljeni su  štandovi na kojima su se mogli pronaći poljoprivredni proizvodi, maslinovo ulje, med, vino, a sve sa svrhom bolje promocije i prezentacije svega što Neum, uz more i sunce, može ponuditi kada su u pitanju tipično mediteranske poloprivredne kulture.

Na prvom neumskom sajmu „Dani Mediterana“ izlagalo je više poljoprivrednih proizvođača i RPG-ova koji se bave različitim vidovima poljoprivrede. Posjetitelji su tako mogli kušati i kupiti različite vrste sireva, tradicionalni pršut i suhomesnate proizvode, grožđe, smokve, vina, likere, maslinova ulja, proizvode i prerađevine od ljekovitog i aromatičnog bilja i sl.

Na svečanom otvorenju, upriličenom  11. kolovoza u 18 sati, okupljenima su se, u ime pokrovitelja ove manifestacije obratili načelnik Općine Neum Živko Matuško i ministar  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ Donko Jović. Načelnik Matuško Istaknuo  je želju, obzirom na solidnu posjećenost i zadovoljstvo posjetitelja da manifestacija poput ove vremenom prerastu u svojevrsnu tradiciju. „Ljudi se sve više vraćaju poljoprivrednoj proizvodnji u neumskom zaleđu, a Općina Neum će ih u tom nastojanju još više poticati i pomagati im.“ – naglasio je Matuško.

Činjenicu da se turizam i poljoprivreda, na manifestaciji poput ovre izvrsno nadopunjuju pohvalio je i resorni ministar u Vladi HNŽ-a Donko Jović istakavši kako je organizacijom “Dana Mediterana” Neum dobio izvrstan i nov turistički događaj.

U sklopu Sajma, nastupile su i novooformljene neumske mažoretkinje, HKUD Lindžo i Grupa “Kamen”.

{rokbox album=|sajam| title=|Održana prva sajamska manifestacija “Dani Mediterana”| thumbcount=|7|}images/vijesti/2018/sajam/*{/rokbox}