Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

13. izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma Neum – NAFF

13. izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma Neum – NAFFU subotu, 30. lipnja, na terasi hotela Sunce u Neumu, održana je ceremonija službenog otvorenja, trinaestog po redu, Festivala animiranog filma Neum – NAFF. Već niz godina riječ je o festivalskom događanju međunarodnog karaktera, obzirom da, uz domaće, na njemu sudjeluje i velik broj inozemnih filmskih ostvarenja i uspješnica iz svijeta animiranog filma.

Ovogodišnjem otvorenju nazočio je velik broj uzvanika i publike koja je s nestrpljenjem očekivala početak prikazivanja “crtića”. Okupljenima su se između ostalih, obratili : načelnik Općine Neum, dr. Živko Matuško, te g. Jurinko Rajič -utemeljitelj Festivala i inicijator održavanja Kampa animacije koji svake godine, još prije festivalskih dana, okupi znatan broj mladih zaljubljenika u animaciju i film.

Za ovogodišnje izdanje NAFF-a prijavljen je rekordan broj animiranih filmova, njih više od tisuću iz 64 zemlje. Od tog velikog broja odabrano je 56 filmova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu i 18 filmova u panorami.

Ove godine projekcije će održavati paralelno na tri mjesta: u Hotelu “Sunce” u Neumu, te u OKC-u Abrašević i Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru. Početak projekcija je u 21 sat, a ulaz je slobodan. Završnog dana NAFF-a u četvrtak, 5. srpnja, bit će proglašeni najbolji ovogodišnji filmovi, nakon čega će festival biti zatvoren.

Pokrovitelji NAFF-a su: Ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Fondaciji za kinematografiju BiH, Ministarstvu civilnih poslova BiH i Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije i Općina Neum.

{rokbox album=|naff| title=|13. izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma Neum – NAFF| thumbcount=|21|}images/vijesti/2018/naff/*{/rokbox}


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/infoneum/public_html/neum.ba/wp-includes/functions.php on line 4757