Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Otvaranje turističke sezone Neum 2018.

Otvaranje turističke sezone Neum 2018.U petak je u Neumu upriličena svečanost otvaranja ljetne turističke sezone u 2018.-oj god. U organizaciji općine Neum, a pod pokroviteljstvom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, ova je manifestacija okupila veliki broj gledatelja koji su uživali u zabavno-kulturnom i gastro programu.

Na samom početku obratio se načelnik općine Neum, dr. Živko Matuško, koji u svom obraćanju iznio kronologiju razvoja turizma u općini, koja će ove godine proslaviti i 40. obljetnicu osnivanja. Ispred Udruge turističkih djelatnika općine Neum, obratio se Luka Prkačin, direktor hotela Sunce, koji se osvrnuo na uspješne podatke o popunjenosti neumskih hotela, i istaknuo kako svi zajedno trebamo raditi na podizanju kvalitete.

Turističku sezonu u Neumu službeno je otvorio predsjednik Vlade HNŽ, dr. Nevenko Herceg, koji je u svom obraćanju istaknuo potrebu osnivanja općinskih turističkih zajednica.

Za zabavno dio manifestacije bili su zaduženi HKUD „Lindžo“ Neum , HKUD „Hutovo“ Hutovo, i mlada talentirana Marija Previšić.

Veliku ovaciju publike dobio je i video spot o turističkom bogatstvu Neuma i zaleđa, u režiji Davorina Bulića, koji je premijerno bio prikazan na ovoj manifestaciji.

U sklopu manifestacije, u subotu – 16. lipnja 2018. u prostorijama hotela Sunce, održan je okrugli stol na temu „Mogućnosti produljenja turističke sezone“. Sugovornici su bili prof. dr.sc. Nenad Brkić, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, doc.dr. sc. Mirjana Miličević, pročelnica Turizma i zaštite okoliša Sveučilište u Mostaru, mr.sc. Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj i mr.sc. Marijana Galić, str. sur. Federalni zavod za programiranje razvoja, gosp. Ivan Lakić, direktor hotela Zenit, gđa. Mirna Jelčić, direktorica REDAH-a i gosp. Bruno Bebić, projekt menadžer DUNEA-e.

{rokbox album=|turizam| title=|Otvaranje turističke sezone Neum 2018.| thumbcount=|10|}images/vijesti/2018/turizam/*{/rokbox}