Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Predsjednik Herceg u radnom posjetu općini Neum

Predsjednik Herceg u radnom posjetu općini NeumDr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije boravi danas u radnom posjetu općini Neum.

Radni posjet započeo je susretom s dr. Živkom Matuškom, načelnikom Općine i njegovim suradnicima. Teme sastanka bile su provedba strateških općinskih projekata koji se realiziraju u suradnji s Vladom, priprema za početak ljetne sezone i suradnja na apliciranju projekta za fondove EU

Na poseban način, razgovarano je o obnovi Osnovne škole kardinala Stepinca u Neumu u sklopu Projekta energetske učinkovitosti. Vlada će za „utopljavanje“ Škole, čime će biti ostvarene značajne uštede troškova grijanja i hlađenja, ali i osigurani bolji uvjeti za boravak i rad učenika i djelatnika škole, izdvojiti oko 150.000 KM.

„Škola u Neumu je još jedna škola koju želimo urediti i obnoviti s ciljem poboljšanja uvjeta u obrazovanju. Korak po korak, sve smo bliže ostvarenju zadanog cilja – obnovi svih javnih objekata u Županiji“, kazao je predsjednik Herceg.

Nakon obilaska Škole, predsjednik Herceg, zajedno s Donkom Jovićem, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i načelnikom Matuškom,  obišao je gradilište nove šetnice, čiju izgradnju sufinancira Vlada.

„Današnji posjet potvrda je kako smo Vlada cijele Županije i kako u svakoj našoj općini podupiremo značajne općinske infrastrukturne i druge projekte. Pored drugih značajnih projekata, među kojima mogu izdvojiti sufinanciranje regionalnog odvodnog sustava Komarna-Neum-Mljetski kanal i regionalnog vodovoda Gabela-Svitava-Neum, prepoznali smo vrijednost izgradnje nove šetnice koja upotpunjuje turističku ponudu jedinog našega morskog bisera. Na današnjem susretu s općinskim čelništvom usuglasili smo i buduće korake kada je u pitanju suradnja sa susjednim općinama, pripremanje projekta i zajednički nastup prema fondovima EU“, kazao je predsjednik Herceg.

Govoreći o Neumu kao najznačajnijoj turističkoj destinaciji, predsjednik Herceg je kazao kako je s načelnikom Matuškom razgovarao i o ponovnom pokretanju manifestacije kojom bi se obilježio početak ljetne turističke sezone i još više afirmirali neumski turistički potencijali.

Predsjednik Herceg je, također, sudjelovao i na radnom sastanku provedbe Projekta integralnog upravljanja obalnim područjem.

Preuzeto: www.vlada-hnz-k.ba

{rokbox album=|vlada| title=|Predsjednik Herceg u radnom posjetu općini Neum| thumbcount=|5|}images/vijesti/2018/vlada_hnz/*{/rokbox}