Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

„Ćiro“ na sajmovima biciklizma u Beču, Antwerpenu i Brusselsu

Ćiro - bikeUskotračna pruga u regiji Hercegovina/Dubrovnik sagrađena je početkom 20-og stoljeća i spajala je Mostar s Dubrovnikom i Konavlima u Hrvatskoj. Danas je zahvaljujući projektu „Bicikliranjem kroz povijest – Revitalizacija stare uskotračne pruge Ćiro“, koji je financiran sredstvima Europske unije, pruga pretvorena u biciklističku stazu čime je stvoren novi turistički proizvod. Nakon završetka projekta jasno je da se mora raditi i još dosta uložiti kako bi se iskoristio turistički potencijal koji Ćirina biciklistička staza pruža.

U cilju promocije revitalizirane Ćirine bike staze, stvorila se potreba za uključivanje svih aktera koji su izravno ili neizravno uključeni/povezani sa ovom trasom, te je na inicijativu agencije onlyCroatia.com i JP „Vjetrenica-Popovo polje d.o.o.“ i udruge Hercegovina bike formirana radna grupa kako bi se definirali ključni akteri čiji je cilj doprinijeti stvaranju prepoznatljivog lokalnog brenda Ćirine pruge.

Prvom radnom sastanku nazočili su predstavnici Turističke zajednice HNŽ, TO Trebinja, Grad Mostar, predstavnici Općine Čapljina, Ravno, općine Neum i Razvojne agencije „Nera“ d.o.o. Neum, kao i predstavnici privatnog sektora – hotela , vinari, restorani, specijalizirane agencije itd.

Ustanovljeno je da je potrebno doraditi pojedine dijelove staze i osvijetliti tunele, poticati razvijanje turističkog sektora uz prugu, edukacija licenciranih vodiča osposobljenih i ovlaštenih za vođenje na pruzi, itd., te se mora pronaći zajedničko rješenje za održivo upravljanje stazama.

U stvaranju brenda „Cycling: Ciro s railroad“ ključna je i kvalitetna promocija. Te je onlyCroatia.com, Tour operator i promotor, uz potporu TZ HNŽ-a, zakupio izložbene prostore na utjecajnim sajmovima turizma u 2018. Tako je Ćiro bio predstavljen na sajmovima turizma u Beču 11.01.-14.01. , Antwerpen 25.1.-28.1., a planiran je i odlazak na sajam u Brusselsu, gdje će „Ćiro“ biti predstavljen od 14.09. do 17.09.2018.

{rokbox album=|ciro| title=|Projekt IRENE| thumbcount=|5|}images/vijesti/2018/ciro_bike/*{/rokbox}