Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održan 8. Memorijalni turnir „Ivica Bačić“

U sinoćnjem finalu 8. Memorijalnog turnira „Ivica Bačić“ – održanog na plivalištu „Sunčana obala“, u organizaciji, domaćina turnira, HVK Jadran iz Neuma, a u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja dana općine Neum, najuspješnija je bila ekipa VK Zadar 1952.Zadrani su, pred punim tribinama, pobijedili vaterpoliste Galeba iz Makarske rezultatom 14:10.

Nešto ranije, u utakmici za treće mjesto, mladi neumski vaterpolisti Jadrana nažalost nisu uspjeli pobijediti „imenjake“ iz Splita, te je treće mjesto turnira, na koncu, zasluženo osvojila ekipa Jadrana iz Splita, pobjedom protiv domaćina (7:6).

 

Nakon utakmica pehare i medalje za najbolje momčadi i najbolje pojedince uručio je načelnik općine Neum Živko Matuško. Inače, ovaj turnir se održava u znak sjećanja na legendu bh vaterpola Ivicu Bačića, koji je najviše učinio kada je u pitanju vaterpolo sport u BiH. Pokojni Ivica Bačić bio je predsjednik Vaterpolo saveza Federacije BiH i težio da se, što prije, oformi i državni vaterpolo savez i reprezentacija Bosne i Hercegovine.