Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

10. Večer hrvatskog folklora oduševila Neumljane

10. Večer hrvatskog folklora oduševila NeumljaneU sklopu Neumskog kulturnog ljeta održana je i jubilarna, deseta po redu, Večer hrvatskog folklora „Oj kamenu rodni moj“. Ova manifestacija održana je u subotu večer pred punim gledalištem na plaži hotela Zenit u Neumu.

Manifestacija je tradicionalno počela mimohodom raspjevanih kulturno-umjetničkih društava od hotela Sunce do festivalske pozornice na obali hotela Zenit, što je predstavljalo pravu atrakciju na neumskoj rivi.

Na Večeri hrvatskog folklora upriličen je prikaz tradicionalnog ruha, plesova i napjeva ovoga kraja, kao i običaja drugih folklornih skupina iz inozemstva, koji su svojim sudjelovanjem na ovogodišnjoj smotri, pridonijeli da ona protekne onako kako to i dolikuje jubilarnoj neumskoj smotri folklora. Sve prisutne pozdravio je i glavni pokrovitelj manifestacije, načelnik Općine Neum, dr. Živko Matuško, zahvaljujući na dobroj organizaciji i dobrom odazivu.

Gledatelji su uživali u izvedbama, prije svega domaćina HKUD „Lindžo“ Neum, HKUD „Hutovo“ također iz neumske općine, Folklorni ansambl “Lisinski” iz Vinkovaca, ženska vokalna skupina “Ive” iz Ivanić-Grada, Hrvatsko kulturno društvo “Bunjevačko kolo” Subotica (Vojvodina), HKUD “Brotnjo” Čitluk, Folklorni ansambl “Blazevski” iz Skoplja (Makedonija), Folklorni ansambl “Nikola Đurković” iz Kotora (Crna Gora), Plesni klub “Paganini” Livno te Gradski orkestar Stolac i Mostarske mažoretkinje. Organizatorska palica Večeri hrvatskog folklora pripada HKUD „Lindžo“ iz Neuma koji su se posebno potrudili oko jubilarnog desetog izdanju ove predivne manifestacije koja svake godine broji sve više zainteresiranih i oduševljenih gledatelja.

{rokbox album=|folklor| title=|10. Večer hrvatskog folklora oduševila Neumljane| thumbcount=|51|}images/vijesti/2017./folklor/*{/rokbox}