Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Umjetnička kolonija Neum 2017.

Umjetnička kolonija  Neum 2017.U Neumu se već devetnaest godina održava Umjetnička kolonija koja okuplja vrhunske umjetnike iz BiH i Hrvatske. Ovogodišnja Umjetnička kolonija svečano je otvorena u srijedu večer, u hotelu Zenit u Neumu, a izložba nastalih umjetničkih djela i njezino zatvaranje planirano je u subotu 24. lipnja.

Organizatori Umjetničke kolonije su Muzej Galerija Neum i Općina Neum, a ujedno su i zaslužni da je Neum domaćin ovoj vrijednoj stvaralačkoj manifestaciji već dugi niz godina.

Pozdravne riječi svim nazočnima uputila je Kristina Begušić, djelatnica Muzeja i Galerije Neum, a ispred Općine Neum nazočne je pozdravila Danica Glavinić, pomoćnica načelnika.

Umjetničku koloniju službeno je otvorio prof. Stanko Špoljarić, voditelj Umjetničke kolonije, povjesničar umjetnosti i likovni kritičar, te umirovljeni kustos Umjetničkog paviljona u Zagrebu. Prof. Špoljarić, obratio se nazočnima riječima hvale objašnjavajući utjecaj i vrijednosti Umjetničke kolonije u Neumu koja već devetnaest godina obogaćuje Hercegovinu i koja je inspirirala i potakla nastanak drugih likovnih kolonija u okruženju.

Za zabavni program večeri bili su zaslužni članovi HKUD “Lindžo” Neum koji su svojim izvedbama tradicionalnih plesova i pjesme oduševili nazočne. Vrhunski slikari koji sudjeluju na neumskoj koloniji, puni su riječi hvale za domaćine, i ne kriju zadovoljstvo ponovnog dolaska u Neum.

{rokbox album=|kolonija| title=|Umjetnička kolonija  Neum 2017.| thumbcount=|6|}images/vijesti/2017./kolonija/*{/rokbox}