Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

U Neumu održano županijsko natjecanje iz matematike

U Neumu održano županijsko natjecanje iz matematikeU subotu, 1. travnja 2017. , održano je natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola Hercegovačko – neretvanske županije, a  u organizaciji Udruge matematičara „Ruđer Bošković“.

Natjecanje se održalo u Osnovnoj školi Kardinala Stepinca u Neumu, a na natjecanju je sudjelovalo oko 60-ak učenika osmih razreda osnovne osmogodišnje i devetogodišnje škole.

Na svečanom otvaranju, sve nazočne učenike, te kolege nastavnike pozdravila je Vera Konjevod , ravnateljica Osnovne škole Kardinala Stepinca, koja je učenicima poželjela dobre rezultate.

 Predsjednik Udruge matematičara Ruđer Bošković, prof. Niko Sušac, u svom uvodnom obraćanju također je pozdravio sve nazočne, te učenicima poručio:

„Postoje samo prva tri mjesta koja će biti nagrađena. Nemojte biti razočarani ako ne budete među prvim. Bit će još puno natjecanja gdje će te se moći dokazati. Matematika je kraljica znanosti – to ne zaboravite.“

Pobjednica natjecanja učenica Osnovne škole Kardinala Stepinca Neum

Nakon provedenog ispita, i pregleda radova, proglašeni su pobjednici.

Načelnik Općine Neum, dr. Živko Matuško, pohvalio je učenike koji su stigli na natjecanje, te čestitao najuspješnijim na današnjem natjecanju.

Najuspješnija u natjecanju za VIII./8 (IX/9) – bila je Ana Aurora Matuško (OŠ Kardinala Stepinca, Neum), dok je drugo mjesto osvojio Petar Pandža (OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, Mostar), a treće Ante Novaković (OŠ fra Jeronima Vladića, Ripci).

U natjecanju za VIII./9. razred prvo mjesto osvojio je Elisej Kojić (OŠ Ilije Jakovljevića Mostar); drugo Marko Čolak (OŠ Antuna Branka Šimića, Mostar), te treće Ana Previšić (OŠ Vladimira Pavlovića Čapljina).

{rokbox album=|matematicari| title=|U Neumu održano županijsko natjecanje iz matematike| thumbcount=|4|}images/vijesti/2017./matematicari/*{/rokbox}


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/infoneum/public_html/neum.ba/wp-includes/functions.php on line 4757