Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održana finalna prezentacija projekta “CB-GREEN; Prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje”

Održana finalna prezentacija projekta ''CB-GREEN"U petak 24.3.2017. godine u Neumu je održana finalna prezentacija projekta „CB-GREEN – Prekogranično, zeleno i energetski učinkovito umrežavanje. U okviru prezentacije prisutnim predstavnicima lokalnih samouprava, javnih institucija i medija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske obratili su se predstavnici donatora, G. Massimo Mina,  šef Operativnog odjela za društveni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju u Delegaciji Europske unije u Bosni i Hercegovini, te predstavnici projektnih partnera. Prezentirani su glavni rezultati dvogodišnjeg projekta kao i  dugoročni efekti koje će donijeti implementacija projekta čija je implementacija počela 1.4.2015. godine.

Projekt „CB-GREEN – Prekogranično, zeleno i energetski učinkovito umrežavanje“ je financirala EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013. Projekt je uspješno provelo 6 partnerskih organizacija koje djeluju na području Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Nositelj implementacije projekta u Bosni i Hercegovini je općina Neum sa partnerima Gradom Mostarom i regionalnom razvojnom agencijom REDAH. Nositelj implementacije projekta u Republici Hrvatskoj je Grad Zadar sa partnerima agencijom ZADRA NOVA i udrugom EKO-ZADAR.

Cilj projekta je bio zaštititi i očuvati okoliš, te potaknuti upotrebu održivih izvora energije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Zadarskoj županiji kroz zajedničke aktivnosti i kampanje podizanja svijesti javnosti o energetskoj učinkovitosti (EE) i upotrebi sustava koji koriste obnovljive izvore energije (OIE) u javnom sektoru.

U Bosni i Hercegovini je u okviru projekta realizirano niz aktivnosti:

1) Izrađeni su akcijski planovi/programi energetske učinkovitosti za općinu Neum i Grad Mostar

2) Formirana je Mreža projektnih ideja u oblasti energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u HNŽ

3) Uspostavljeni su EE timovi i EE info pultovi u općini Neum i Gradu Mostaru

4) Implementirane su nove EE tehnologije u općini Neum putem zamjene i postavljanja novih rasvjetnih tijela

5)  Održane su edukacijske radionice za strukture javne uprave

6) Provedena je promotivna kampanja na podizanju svijesti o energetskoj učinkovitosti, obnovljivim izvorima energije i zaštiti okoliša.

 

Za više informacija, molimo kontaktirajte:                                                                         

Vicko Jogunica
Općina Neum
Adresa: Kralja Tomislava bb, Neum
e-mail: opcina.neum5@mail.com
Tel: 00387 36 880 214

{rokbox album=|cbgreen| title=|Održana finalna prezentacija projekta ”CB-GREEN“| thumbcount=|6|}images/vijesti/2017./cbgreen3/*{/rokbox}

CB-GREEN

CB-GREEN