Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

PROMOTIVNI DOGAĐAJ „Promocija Akcijskog plan energetski održivog razvoja Grada Mostara“

Promocija Akcijskog plan energetski održivog razvoja Grada MostaraU Gradskoj Vijećnici Grada Mostara u petak 10.2.2017. godine s početkom u 10.00 sati održan je posljednji, četvrti u nizu promotivnih događaja u sklopu projekta „CB-GREEN“.

Tim za energetsku učinkovitost Općine Neum, Grada Mostara i udruga Mare Nostrum iz Neuma proveli su ovu promotivnu aktivnost. Na Info pultu članovi EE tima su građane/ke informirali o samom projektu CB-GREEN, o korištenju obnovljivih izvora energije te energetskoj učinkovitosti.

Ovom prilikom je i Grad Mostar promovirao Akcijski plan energetski održivog razvoja Grada Mostara 2016-2020. Plan je izrađen u sklopu provođenja projekta „CB-GREEN ; Prekogranično – zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje“ gdje je Grad Mostar jedan od partnera iz Bosne i Hercegovine zajedno sa Općinom Neum i agencijom REDAH.

Promocija Akcijskog plana kao i samog projekta proširena je održavanjem Konferencije o energetskoj učinkovitosti na kojoj su bili prisutni gosti iz svih područja života, predstavnici ministarstava, fondova, agencija, gospodarskih komora, obrtničkih udruga, uspješnih tvrtki, sveučilišta, univerziteta, inozemnih agencija, nevladinih udruga, predstavnika grada i susjednih općina, javnih ustanova, javnih poduzeća, i dr.

Projekt financira EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013, a provodi 6 partnerskih organizacija koje djeluju na području Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Cilj projekta je zaštititi i očuvati okoliš, te potaknuti uporabu održivih izvora energije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Zadarskoj županiji kroz zajedničke aktivnosti i kampanje podizanja svijesti javnosti o energetskoj učinkovitosti (EE) i uporabi sustava koji koriste obnovljive izvore energije (OIE) u javnom sektoru. Projekt je u skladu s pravilima EU koja snažno promiču očuvanje prirode, energijsku učinkovitost (EE), obnovljive izvire energije (OIE), podizanje svijesti o globalnim problemima okoliša, izravnog smanjenja emisije stakleničkih plinova kroz implementaciju novih EE i OIE tehnologija i održivog razvitka EE politika, što su snažne preporuke EU kojima projekt doprinosi.

{rokbox album=|cbgreen| title=|Promocija Akcijskog plan energetski održivog razvoja Grada Mostara| thumbcount=|7|}images/vijesti/2017./cbgreen1/*{/rokbox}

CB-GREEN

CB-GREEN