Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

PROMOTIVNI DOGAĐAJ U SKLOPU PROJEKTA CB-GREEN

CB GREENPozivamo Vas na promotivni događaj koji će se održati u Gradskoj Vijećnici Grada Mostara u petak 10.2.2017. godine s početkom u 10.00 sati.
Tim za energetsku učinkovitost Općine Neum i Grada Mostara i udruga Mare Nostrum iz Neuma će provesti posljednju promotivnu aktivnost u sklopu projekta CB-GREEN. Na Info pult će članovi EE tima građane/ke informirati o samom projektu CB-GREEN, o korištenju obnovljivih izvora energije, energetskoj učinkovitosti kao i o samoj prednosti nove rasvjete u gradu.

Ovom prilikom će Grad Mostar promovirati izrađeni Akcijski plan energijski održivog razvitka Grada Mostara 2016-2020.

Plan je izrađen u sklopu provođenja projekta „CB-GREEN; Cross-Border – Green, Renewable & Energy Efficiency Network“ /„CB-GREEN ; Prekogranično – zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje“ gdje je Grad Mostar jedan od partnera iz Bosne i Hercegovine zajedno sa Općinom Neum i agencijom REDAH.

Projekt financira EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013, a provodi 6 partnerskih organizacija koje djeluju na području Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Cilj projekta je zaštititi i očuvati okoliš, te potaknuti uporabu održivih izvora energije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Zadarskoj županiji kroz zajedničke aktivnosti i kampanje podizanja svijesti javnosti o energetskoj učinkovitosti (EE) i uporabi sustava koji koriste obnovljive izvore energije (OIE) u javnom sektoru. Projekt je u skladu s pravilima EU koja snažno promiču očuvanje prirode, energijsku učinkovitost (EE), obnovljive izvire energije (OIE), podizanje svijesti o globalnim problemima okoliša, izravnog smanjenja emisije stakleničkih plinova kroz implementaciju novih EE i OIE tehnologija i održivog razvitka EE politika, što su snažne preporuke EU kojima projekt doprinosi.

CB-GREEN

CB-GREEN