Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Rezultati Javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša

Rezultati Javnog poziva Fonda za zaštitu okolišaFond za zaštitu okoliša FBiH objavio je rezultate javnog poziva za dodjelu grant sredstva iz područja zaštite okoliša za 2016.godinu. Sredstva je u sklopu ovog javnog poziva dobilo 75 aplikanata.

Za projekte zaštite prirode, te zaštite i remedijacije tla, sredstva su odobrena za 13 projekata, dok za uspostavljanje federalne mreže monitoringa kvaliteta zraka uslove za dobivanje sredstava nije ostvario niti jedan aplikant.

Fond za zaštitu okoliša je za projekte zaštite okoliša kao podrška razvoju lokalnih zajednica sredstva odobrio za 28 aplikanata, a za projekte jačanja javne svijesti o značaju zaštite okoliša i održavanje tematskih konferencija i radionica sredstva su odobrena za 12, a u oblasti zaštite zraka sredstava je dobilo 13 aplikanta, dok je 9 aplikanata dobilo sredstva za projekte u oblasti energijske efikasnosti.

Od 28 aplikanata, kojima su odobrena sredstva za projekte zaštite okoliša kao porška razvoju lokalnih zajednica je i Općina Neum za projekt „Novelacija, izmjena i dopuna glavnog projekta sekundarnog odvodnog sustava Općina Neum“ sa iznosom do 200.000,00 KM.

Aplikaciju za ovaj projekt pripremala je  Razvojna agencija „ NERA“ Neum u suradnji sa JP „Mareco“ d.o.o. Neum.

Više informacija o projektima koji su dobili grant sredstva možete pronać na stranici Fond za zaštitu okoliša FBIH.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/infoneum/public_html/neum.ba/wp-includes/functions.php on line 4757