Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Rezultati Javnog poziva Federalnog ministarstva kulture i sporta

Federalno ministarstvo kulture i sporta objavilo je rezultate javnog poziva za odabir programa i projekata koji će se sufinancirat iz budžeta Federacije Bosne i Hercegovine  2016. Godine. Aplikacijski obrasci za interventna sredstva po transferima:

Za transfer  obnove kulturnog i graditeljskog naslijeđa ministarstvo je odobrilo 43 projekta, među njima je i Općina Neum.

  • Za program Izrade projekata zaštite nekropola sa stećcima i izvođenje radova za zaštitu starih gradova značajne kulturne baštine, Općini Neum je odobren projekta „Restauracija i konzervacija, okolno uređenje nekropole stećaka Vranjevo selo „II faza u iznosu od 13 500 KM.

Za transfer sporta od značaja za Federaciju ministartsvo je odobrilo 190 projekata, među kojima je Općina Neum i Vaterpolo klub „Jadran“.

  • Za program“ Sufinanciranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata“, Općini Neum je odobren projekt „Sanacija trebina i nabavka opreme za sportsko-rekreativni centar Neum, u iznosu od 10 000 KM;
  • Za program „Sufinanciranje sportskih manifestacija koje se organiziraj u FBIH“ , Vaterpolu klub „Jadran“ je odobreno za projekt „Memorijalni turnir Ivica Bačić“ iznos od  1 500 KM.

Aplikaciju za ove projekte pripremala je Razvojna agencija „Nera“ d.o.o. Neum u suradnji sa nadležnom općinskom Službom za stambeno komunalne poslove, izgradnju i razvoj i upravom Hvk Jadran Neum.

Više informacija možete naći na stranici Federalnog ministarstva kulture i sporta.