Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

„Promocija izvedenih radova na javnoj rasvjeti Surdup I. „

„Promocija izvedenih radova na javnoj rasvjeti Surdup I. „U sklopu obilježavanja Dana općine Neum, kada se održava niz kulturnih i sportskih manifestacija, održana je i promotivna aktivnost – promocija javne EE rasvjete u Neumu.

Tim za energetsku učinkovitost Općine Neum i udruga Mare Nostrum iz Neuma proveli su promotivnu aktivnost „Promocija izvedenih radova na javnoj rasvjeti Surdup I. “. Promotivna aktivnost održana je u nedjelju 21. kolovoza na šetalištu Surdup I. gdje je postavljena nova LED javna rasvjeta.

Događaj se organizirao u sklopu projekta „CB-GREEN ; Prekogranično – zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje“, kojeg financira Europska unija u okviru IPA Programa prekogranične suradnje. Vrijednost projekta je 253.104,00 EUR. Upravo kroz ovaj projekt promovira se energetska učinkovitost ,korištenje obnovljivih izvora energije i zaštita okoliša, te je kroz isti postavljena javna Led rasvjeta na šetnici Surdup I, izvršena zamjena postojećih svjetiljki sa LED svjetiljkama u Ulici dr. Franje Tuđmana, a u toku je postavljanje i solarne rasvjete na poluotoku Klek, također u Neumu.

Također, u sklopu promotivne aktivnosti, na šetalištu u Surdupu bio je postavljen Info pult na kojem su članovi EE tima građane/ke informirali o samom projektu CB-GREEN, o korištenju obnovljivih izvora energije, energetskoj učinkovitosti kao i o samoj prednosti nove rasvjete u gradu.

{rokbox album=|cbgreen| title=|„Promocija izvedenih radova na javnoj rasvjeti Surdup I. „| thumbcount=|4|}images/vijesti/2016/cb-green5/*{/rokbox}