Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

9. Večer hrvatskog folklora „Oj kamenu rodni moj“

9. Večer hrvatskog folkolra „Oj kamenu rodni moj“U subotu je na plaži hotela ”Zenit” u Neumu održana 9.-a Večer hrvatskog folklora ”Oj kamenu rodni moj” gdje je sudjelovalo sedam kulturno-umjetničkih društava iz BiH, Hrvatske, te Mađarske.

Mimohodom duž neumske rive sve do pozornice na plaži ”Zenit” kulturno-umjetnička društva su  plijenili pozornost prolaznika svojim raskošnim nošnjama i tradicionalnim napjevima.

Na samom početku, sve prisutne pozdravio je i pokrovitelj manifestacije, načelnik Općine dr. Živko Matuško zahvaljujući na dobrom odazivu kako izvođača tako i posjetitelja.

„Večer hrvatskog folklora je neizostavna kulturna manifestacija u Neumu, koju vole i domaći i naši gosti. Drago nam je da postoji veliki interes da se kulturu i tradiciju sačuva od zaborava.“ – kazao je načelnik Matuško u svom uvodnom obraćanju.

Uz domaćine i organizatore HKUD „Lindžo“ iz Neum, svoje plesove i napjeve predstavila su kulturno-umjetnička društva : ”Dalmacija” Dugi rat, ”Otočac” Otočac, ”Rudine” Livno,”Tanac” Pečuh (Mađarska), Folklorni ansambl ”Lisinski” Vinkovci, Ženska vokalna skupina ”Ive” Ivanić-Grad, te Stolačke mažoretkinje.

Voditelj programa bio je voditelj serijala HRT-a ”Lijepom našom” Branko Uvodić.

Posjetitelje je posebno zabavio i do suza nasmijao nastup hrvatskog glumca i komičara Ivana Delaša

Za sve sudionike i goste Večeri hrvatskog folklora upriličena je zajednička večera, gdje su društva nastavila sa svirkom i pjesmom, a druženje je potrajalo do dugo u noć.

{rokbox album=|folklor| title=|9. Večer hrvatskog folkolra „Oj kamenu rodni moj“| thumbcount=|9|}images/vijesti/2016/folklor/*{/rokbox}