Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Obilježavanje Dana općine Neum nizom manifestacija kroz mjesec kolovoz

Obilježavanje Dana općine Neum nizom manifestacija kroz mjesec kolovozU sklopu obilježavanja Dana općine Neum i blagdana Gospe od Zdravlja, zaštitnice neumske župe, u Neumu se održava cijeli niz kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija.  Obilježavanje je započelo već 7. kolovoza kada je održana 8. Smotra klapa Neum 2016., te se nastavilo sa sportskim događajima:  8. kolovoza  -City games (Jadranske igre) i 17. kolovoza – Prijateljska nogometna utakmica HNK Neum – NK Neretva-Metković na stadionu Meteriz.

Pred nama je sedmi Memorijalni vaterpolo turnir „Ivica Bačić“ (finale) koje će se održati u subotu 20. kolovoza na plivalištu Sunčana obala s početkom u 20.00h. Istu večer, također u subotu –  održati će se i popularna, 9.-a Večer hrvatskog folklora „Oj kamenu rodni moj“ Neum 2016.,  na obali hotela Zenit, s početkom u 20.30h.

21. HGF „Etnofest Neum 2016“  na rasporedu je u nedjelju, 21. kolovoza, s početkom u 20.30h, također na obali hotela Zenit. Prije samog festivala, u 19.30 h održati će se promocija izvedenih radova na javnoj rasvjeti na novoizgrađenoj šetnici Surdup I.

U četvrtak, 25. kolovoza, održati će se Međunarodni turnir u bućama , s početkom u 19.00h na bućalištu Bara.

26. kolovoza,  petak, u 18.30h  biti će upriličeno polaganje vijenaca kod Spomen obilježja u Neumu, te odmah nakon toga, u 19.30h održati će se svečana sjednica Općinskog vijeća Neum u kino dvorani Grand hotel Neuma. Iza toga, u 21.00h, domaćin priređuje svečanu večeru.

Svečano misno slavlje povodom blagdana Gospe od Zdravlja održati će se u crkvi Gospe od Zdravlja, 28. kolovoza u 11.00h.

Obilježavanje Dana općine Neum biti će završeno 3. rujna, i to sa turnirom u streljaštvu, koje će se održati na Streljani Radež s početkom u 08.00h.

Obilježavanje Dana općine Neum nizom manifestacija kroz mjesec kolovoz