Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

IVANJSKI KRIJESOVI – HUTOVO 2016.

IVANJSKI KRIJESOVI - HUTOVO 2016.Bogatstvo i  šarenilo igre, pjesme, plesova i narodnih nošnji ponovno je ispunilo Hutovo i cijelo neumsko zaleđe.

U povodu blagdana Sv.Ivana Krstitelja HKUD  Hutovo  i  mještani Hutova uspješno organiziraju  već tradicionalnu kulturno-zabavnu manifestaciju  IVANJSKI KRIJESOVI .

Mještani Hutova za ovaj dan ugostili su svoje toliko drage prijatelje i ovom manifestacijom pokazuju kako na poseban način čuvaju i unapređuju kulturu i običaje Hrvata ovog kraja.

Kao i ranijih godina sva su se društva najprije okupila ispred Osnovne  škole a onda su svi u  mimohodu krenuli ka župnoj crkvi Krista Kralja u Hutovu gdje je u 20.00h započela sama manifestacija.

Prigodnim obraćanjem, program je otvorio načelnik Općine Neum, dr. Živko Matuško.

„Ovo je  najljepša  i daleko najvrjednija manifestacija u širokoj Hercegovini. Ovo je za sve nas kao jedna svetinja, ponos  i obveza da čuvamo Ivanjske Krijesove i da nam se svake godine rado vraćaju svi naši dragi prijatelji iz cijele BiH ali i uvijek nama drage  Hrvatske.“ -istaknuo je u svom pozdravnom govoru dr. Živko Matuško, načelnik Općine Neum, koji je u pratnji predsjednika HKUD Hutovo , Lukom Konjevod, položio vijence i zapalio svijeće ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama ovog kraja u proteklim ratovima.

Uz domaćina HKUD   Hutovo  ,  svoje umijeće igre, plesova i pjesmi pokazala su  i hrvatska kulturna umjetnička društva:  KUD „KOLO“ VUKOVAR –Vukovarsko- srijemska, KUD „SVETA KATA“ –Zemunik-Zadarska županija, HKUD “PERUČA“-Hrvace-Splitsko dalmatinska županija, IFD „ŽUPA POTKRAJ“ –Turbe -Travnik, HKUD „DUBRAVE“-Aladinići- Stolac, HKUD „DRIJEVA“- Gabela -Čapljina, LIMENA GLAZBA Trebižat-Čapljina, SINOVI HERCEGOVINE-Široki Brijeg.

{rokbox album=|hutovo| title=|IVANJSKI KRIJESOVI – HUTOVO 2016.| thumbcount=|7|}images/vijesti/2016/hutovo/*{/rokbox}