Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

U Srednjoj školi Neum održana promotivna aktivnost „Energija i energetska učinkovitost“

U Srednjoj školi Neum održana promotivna aktivnost „Energija i energetska učinkovitost“Promotivnu kampanju pod nazivom „Energija i energetska učinkovitost“ pred učenicima i nastavnim osobljem Srednje škole Neum u Neumu održali su članovi udruge Mare Nostrum, 27.05.2016.

Aktivnosti su prisustvovali članovi EE tima Općine Neum, te predstavnici Općine Neum i REDAH-a. Glavni cilj ove promotivne kampanje, bilo je upoznavanje mladih sa pojmom energije i energetske učinkovitosti, ali i usvajanje navika energetski učinkovitog življenja.

Ovo je druga promotivna aktivnost u sklopu predviđenih aktivnosti projekta CB-GREEN prekogranično, zeleno,obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje, koji financira Europska unija u okviru IPA komponente II – Program prekogranična suradnja Hrvatska i Bosna i Hercegovina 2007-2013.

Cilj projekta CB-GREEN je unapređenje sistema upravljanja energijom u lokalnim zajednicama i promoviranje sistema energetske učinkovitosti i održive energije u prekograničnom području kroz zajedničke inicijative partnera iz Hercegovačko-neretvanske županije/kantona i Zadarske županije.

Projekt provode Općina Neum, Grad Mostar i Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu REDAH iz Bosne i Hercegovine te Grad Zadar, Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA NOVA doo i NVO „Eko-Zadar“ iz Hrvatske.

{rokbox album=|cbgreen| title=|U Neumu i Mostaru prezentirani Akcijski planovi energetske učinkovitosti za period 2016.-2020. | thumbcount=|3|}images/vijesti/2016/cb-green4/*{/rokbox}

CB-GREEN

CB-GREEN