Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

U Neumu i Mostaru prezentirani Akcijski planovi energetske učinkovitosti za period 2016.-2020.

U Neumu i Mostaru prezentirani Akcijski planovi energetske učinkovitosti za period 2016.-2020. U petak 29.4.2016. godine u Općini Neum i gradskoj vijećnici Grada Mostara, održane su prezentacije i  javne rasprave u svezi izrađenih Akcijskih planova energetske učinkovitosti za Grad Mostar i Općinu Neum za period 2016.-2020.

Izrada Akcijskih planova energetske učinkovitosti za Općinu Neum i Grad Mostar dio je projekta CB-GREEN prekogranično, zeleno,obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje, koji financira Europska unija u okviru IPA komponente II – Program prekogranična suradnja Hrvatska i Bosna i Hercegovina 2007-2013.

Cilj projekta CB-GREEN je unapređenje sistema upravljanja energijom u lokalnim zajednicama i promoviranje sistema energetske učinkovitosti i održive energije u prekograničnom području kroz zajedničke inicijative partnera iz Hercegovačko-neretvanske županije/kantona i Zadarske županije. Projekt provode Općina Neum, Grad Mostar i Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu REDAH iz Bosne i Hercegovine i Grad Zadar, Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA NOVA doo i NVO „Eko-Zadar“ iz Hrvatske.

Prezentacije u Neumu i Mostaru pripremili su predstavnici i specijalisti iz tvrtke CETEOR, Sarajevo, koji su zajedno sa radnim grupama iz Općine Neum i Grada Mostara  zaduženi za izradu i praćenje provedbe Akcijskog plana energetske učinkovitosti za period 2016.-2020.

Svim sudionicim prezentacija i drugim zainteresiranim poslani su radni materijali, te će svi imati priliku dati svoje stručno mišljenje i svoj sud o izrađenom dokumentu. Ovaj veoma zahtjevan i složen postupak prikupljanja podataka, obrade podataka i uspješne izrade Akcijskog plana, vršen je prema naputku i metodologiji EU – „Vodič-kako izraditi akcijski plan energetski održivog razvitka (SEAP)“.

Općina Neum
Mario Matić, voditelj EE tima
Adresa: Kralja Tomislava bb, Neum
e-mail: ee-infodesk@neum.ba

  Grad Mostar
Darko Knezović, voditelj EE tima
Adresa: Hrvatskih branitelja 2
e-mail: ee.info@mostar.ba

{rokbox album=|cbgreen| title=|U Neumu i Mostaru prezentirani Akcijski planovi energetske učinkovitosti za period 2016.-2020. | thumbcount=|4|}images/vijesti/2016/cb-green3/*{/rokbox}

CB-GREEN

CB-GREEN