Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Općina Neum i HT d.d. Mostar uspostavili dogovor za bolju suradnju

Općina Neum i HT d.d. Mostar uspostavili dogovor za bolju suradnjuU prostorijama Općine Neum danas je održan radni sastanak s predstavnicima JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar. Sastanku su nazočili načelnik općine Neum, dr. Živko Matuško sa svojim pomoćnicima i direktor HT d.d. Mostar Vilim Primorac sa svojim izaslanstvom.

Načelnik Općine Neum , Živko Matuško pozdravio je sve nazočne, pozvao na daljnju uspješnu suradnju, te u svom obraćanju ukazao na konkretne probleme glede usluga interneta i mobilne mreže na području općine Neum.

Prema ne službenim podacima većina građana Neuma i privatnih poduzetnika, naročito hotelijera su korisnici usluga HT-a.

Ustanovljeno je da prilikom turističke sezone, od strane neumskih poduzetnika ima dosta primjedbi na usluge Interneta. Potrebno je naglasiti da u današnje vrijeme svaki gost prilikom rezervacije smještaja prvo provjeri je li ima bežični Internet, te otkazuje rezervaciju ukoliko istog nema. Neum kao turistička destinacija u ljetnim mjesecima ima oko 15 000-ak gostiju, a gosti su čak evidentirani iz 40 zemalja svijeta i ne prihvatljivo je za razvoj neumskog turizma da gosti za vrijeme svojih godišnjih odmora ostanu bez usluge bežičnog Interneta uzrokovanim preopterećenjem ili udaljenošću od centrale.

Također, u zaleđu općine Neum postoje mikrolokacije koje uopće nisu pokrivene mobilnim signalom. „Razmotrit ćemo sve probleme i pokušati riješiti određeni dio do sezone. Dajemo Vam obećanje da ćemo poduzeti konkretne korake, i imati ćemo rezultate do sezone.“ – kazao je direktor Vilim Primorac. Dogovoreno je da će HT d.d. Mostar uložiti u pristupnu mrežu, izvršiti analizu i napraviti plan za rekonstrukciju kompletne mreže, te unaprijediti odnose s korisnicima u Neumu za bolje poslovne rezultate.

{rokbox album=|hteronet| title=|Općina Neum i HT d.d. Mostar uspostavili dogovor za bolju suradnju| thumbcount=|4|}images/vijesti/2016/hteronet/*{/rokbox}