Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

IZRADA AKCIJSKIH PLANOVA EE I OIE U NEUMU I MOSTARU

IZRADA AKCIJSKIH PLANOVA EE I OIE U NEUMU I MOSTARUU Neumu i Mostaru su u četvrtak 11.02.2016. i u petak 12.02.2016. održane radionice vezano za aktualnu izradu lokalnih Akcijskih planova u Neumu i Mostaru o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije.

Izrada Akcijskih planova se provodi u sklopu projekta “CB-GREEN; Prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje”.

Radionicama su prisustvovale lokalne zainteresirane strane, predstavnici općinskih i gradskih službi, te predstavnici nadležnih fondova i međunarodnih organizacija. U okviru rasprave svi su dali svoj kritički osvrt i preporuke vezano za izradu Akcijskih planova. Predstavnici CETEOR-a, nosioci izrade Akcijskih planova, su prezentirali metodologiju izrade navedenih planova te su ovom prilikom sve prisutne pozvali na suradnju u prikupljanju neophodnih informacija tokom procesa izrade dokumenata. Događaje su svojim obraćanjem i prisustvom podržali načelnik općine Neum gosp. Živko Matuško i gradonačelnik Grada Mostara gosp. Ljubo Bešlić.

“CB-GREEN; Prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje” je projekt financiran od strane Europske Unije u okviru IPA Prekograničnog programa Hrvatska- Bosna i Hercegovina. CB-GREEN projekat se provodi u skladu s pravilima EU koje snažno promiču očuvanje prirode, energijsku efikasnost (EE) i obnovljive izvore energije (OIE). Podizanje svijesti o globalnim problemima okoliša, EE informiranja, izravna smanjenje emisija plinova staklene bašte (CO2 i drugih) kroz implementaciju novih EE i OIE tehnologija i održivog razvoja EE politika, su snažne preporuke EU kojima projekat CB-GREEN doprinosi. Projekat se provodi od 1.4.2015. godine do 31.3.2017. godine i ukupna vrijednost projekta je 499.066,54 EUR.

Općina Neum i Grad Mostar su sa partnerima u projektu (Razvojna agencija REDAH u BiH, i Grad Zadar, Razvojna agencija zadarske županije Zadra Nova, i udruga “Eko Zadar” u RH), prepoznali značaj ovog projekta koji za cilj ima zaštititi i sačuvati okoliš i potaknuti održivo korištenje prirodnih resursa u graničnim područjima Zadarske županije i Hercegovačko-neretvanske županije kroz zajedničke akcije, izradu lokalnih planskih dokumenata i kampanje podizanja svijesti o energetskoj učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije.

{rokbox album=|cbgreen| title=|IZRADA AKCIJSKIH PLANOVA EE I OIE U NEUMU I MOSTARU| thumbcount=|7|}images/vijesti/2016/cb-green1/*{/rokbox}

CB-GREEN

CB-GREEN


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/infoneum/public_html/neum.ba/wp-includes/functions.php on line 4757