Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Učenici Srednje škole Neum posjetit će hrvatski grad heroj – Vukovar

Učenici Srednje škole Neum posjetit će hrvatski grad heroj - VukovarPadom potpuno uništenog Vukovara, na dan 18. studenog 1991., okončana je tromjesečna opsada i granatiranje grada od strane JNA i srpskih paravojnih snaga. Tog se dana prisjećamo svih stradalih u Vukovaru i okolici, gdje je prema podacima bolnice, u okupaciji i agresiji na taj grad poginulo više od tri tisuće branitelja i civila.

Hrvatski grad heroj posjetit će i neumski srednjoškolci te na taj način doprinijeti obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 24. godišnjicu stradanja grada. Dan uoči obljetnice, u kasnim poslijepodnevnim satima, 51 učenik iz Srednje škole Neum u pratnji ravnateljice i profesora, uputili su se u Vukovar kako bi odali počast žrtvama.

Kako doznajemo od ravnateljice škole, gđe. Kristine Pavlović, pri dolasku u Vukovar u ranim jutarnjim satima planirana je posjeta Općoj bolnici Vukovar. Potom će se neumski učenici uključiti u tradicionalnu Kolonu sjećanja, kojom na desetine tisuća ljudi prolazi put od vukovarske bolnice do pet kilometara udaljenog Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata, gdje će biti položeni vijenci i služena sv. Misa.

U spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u obrani Vukovara 1991., učenici Srednje škole Neum sa svojim profesorima zapaliti će i svijeću na rijeci Dunav, u sklopu manifestacije „Svjetlosna rijeka sjećanja“.

Vidno uzbuđeni i ponosni prije samog polaska , učenici ističu kako im posjeta Vukovaru puno znači, te zajedno sa svojim profesorima iskazuju zahvalnost čelnim ljudima Općine Neum, koja je pokrovitelj ovog putovanja.

{rokbox album=|vukovar| title=|Učenici Srednje škole Neum posjetit će hrvatski grad heroj – Vukovar| thumbcount=|4|}images/vijesti/2015/vukovar/*{/rokbox}