Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

CB-GREEN: PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

CB-GREENDana 1. listopada 2015. godine Općina Neum je zajedno s svojim projektnim partnerima i CETEOR-om održala Konferenciju o energetskoj učinkovitosti u sklopu projekta CB-GREEN-prekogranično, zeleno,obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje u Grand hotelu Neum u Neumu.

Projekt CB-GREEN financira Europska unija putem IPA komponente II – Prekogranična suradnja između Hrvatske i Bosne i Hercegovine 2007-2013.

Cilj projekta CB-GREEN je unapređenje sistema upravljanja energijom u lokalnim zajednicama i promoviranje sistema energetske učinkovitosti i održive energije u prekograničnom području kroz zajedničke inicijative partnera iz Hercegovačko-neretvanske županije/kantona i Zadarske županije. Projekt provode Općina Neum, Grad Mostar i Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu REDAH iz Bosne i Hercegovine i Grad Zadar, Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA NOVA doo i NVO „Eko-Zadar“ iz Hrvatske.

Konferencija o energetskoj učinkovitosti održana je u sklopu „V. Savjetovanja u energetici u BiH sa međunarodnim učešćem“– konferencije na temu: „Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije“. Cilj konferencije bio je prezentiranje projekta CB-GREEN, njegovih ciljeva i aktivnosti, te podizanje svijesti o energetskoj učinkovitosti. Posebna pažnja posvećena je sljedećim temama: „Energetski učinkovita urbana javna rasvjeta“ i „Energetska učinkovitost u zgradarstvu“ i budući da se značajan dio projekta odnosi na postavljanje energetski učinkovitih sistema javne rasvjete u općini Neum i izrade Akcijskih planova energetske učinkovitosti Općine Neum i Grada Mostara uz organiziranje info dana o energetskoj učinkovitosti, niza radionica, promotivnu kampanju i slično.

Na Konferenciju su sudjelovali gradonačelnik i predstavnici Grada Mostara, načelnik i predstavnici Općine Neume, predstavnici Zadarske županije i Grada Zadra, razvojne agencije iz BiH i Hrvatske i drugi dužnosnici.

S poštovanjem!

Vicko Jogunica
Projekt menadžer

{rokbox album=|cbgreen| title=|CB-GREEN: PRIOPĆENJE ZA MEDIJE| thumbcount=|8|}images/vijesti/2015/cb-green2/img/*{/rokbox}

CB-GREEN

CB-GREEN