Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Neum domaćin i pobjednik velikog finala prvih Jadranskih igara BiH

Neum domaćin i pobjednik velikog finala prvih Jadranskih igara BiHU srijedu 29. srpnja karavana Jadranskih igara usidrila se u Neumu, gdje je održano veliko finale Bosne i Hercegovine Jadranskih igara 2015. U finalu su nastupile četiri ekipe, a pobjedu je na krilima mnogobrojne glasne publike ostvarila ekipa Muzgavci iz Neuma, koji su ujedno postali predstavnici Bosne i Hercegovine na Međunarodnom polufinalu koje će se u rujnu održati u Rijeci.

 Pune tribine oduševljenih navijača, srčana borba natjecatelja, zabavne igre i odlična atmosfera mogle bi ukratko opisati Jadranske igre koji su se po prvi put održale jučer u Neumu. Ova sportsko-zabavna manifestacija koja se već šest sezona održava u Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori i čija je osnova natjecanje između mjesta, gradova i općina, po prvi put je održana u Bosni i Hercegovini, i to u Neumu, u organizaciji Općine Neum, Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije i agencije Adria events. Ekipe Sarajevo (Rajvosa), Konjic (Neretva), Čitluk (Brotnjo) i Neum (Muzgavci) snage su odmjerili u igrama morska alka, leteći vaterpolo, mošarka, streličari, pršut, ribarske kašete i potezanje konopa. Od samog početka igara domaća se ekipa pokazala kao glavni favorit za pobjedu, a to su i potvrdili u samom finišu kada su bili najbolji u posljednje dvije igre, ribarskim kašetama i potezanju konopa te se bodovno odvojili od ostalih ekipa.

U konačnici, pred svojim mnogobrojnim navijačima koji nisu prestali navijati do samog kraja, slavili su s ukupno 33 osvojena boda. Drugoplasirana je bila ekipa iz Čitluka s ukupno 24 bodova, a trećeplasirana ekipa iz Sarajeva s ukupno osvojenih 17 bodova.

Medalje pobjednicima su dodijelili načelnik Općine Neum dr. Živko Matuško, i direktor TZ HNŽ-a Andrija Krešić.

Vrhunska ekipa iz Neuma, kao pobjednik finala Jadranskih igara BiH, ujedno će biti predstavnik Bosne i Hercegovine na međunarodnom polufinalu Jadranskih igara u Rijeci.

‘Ovo nam je prvo natjecanje i iskreno nismo se nadali da će organizacija biti ovako dobra. Za igre smo se malo spremali i trenirali i mogu samo reći da je ovo iskustvo zaista predobro!’ – rekao je po završetku igara kapetan ekipe Muzgavci, Mario Bačić.

Inače, kako ističu organizatori – šesta sezona Jadranskih igara traje ukupno 106 dana, a posjetit će 45 lokacija diljem regije. Sve završava s dva Međunarodna polufinala i Međunarodnim finalom, na kojima će nastupati ukupno 12 zemalja, čime će Jadranske igre poprimiti najveće razmjere otkako postoje.

„Neum nas je jako lijepo ugostio. Sve pohvale domaćinu. Jako nam je drago da se suradnja ostvarila, te su Jadranske igre održane i u Bosni i Hercegovini po prvi put, i siguran sam da pobjednička ekipa Neum neće doći kao turisti u Rijeku na međunarodno polufinale, već imaju potencijala za jako dobre rezultate“ – izjavio je autor ovog projekta Miroslav Krzyk.

{rokbox album=|srednja| title=|Neum domaćin i pobjednik velikog finala prvih Jadranskih igara BiH| thumbcount=|9|}images/vijesti/2015/igre/*{/rokbox}