Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

HNK Neum nastupom na turniru u Sarajevu potvrdio svoj rad, trud i budućnost nogometa u Neumu

HNK NEUMHNK Neum je ovaj vikend oduševio u Sarajevu, sudjelujući na međunarodnom malonogometnom turniru „Šampion junior cup 2015“ koji se održavao u periodu od 08. do 11.01.2015. Inače, navedeni turnir se održava već osmu godinu zaredom i jedan je od najboljih turnira u regiji. Sudjelovalo je 1600 dječaka iz 150 ekipa, iz čak 7 zemalja, a najveći broj ekipa dolazi ih Hrvatske.

Iz Neuma su se natjecale tri dobne skupine. Igrači rođeni 2002./2003. su činili najstariju momčad te su oni zapeli u teškoj grupi i u utakmici protiv domaćina Šampion Ilidža, do zadnjih sekunda tražili prolaz dalje. Druga ekipa 2004./2005. su grupu prošli sa 3 pobjede te kao drugi u grupi otišli u 1/4 finala, gdje su nažalost zaustavljeni takodjer od domaćina.

Najveću senzaciju turnira je napravila treća neumska ekipa, godište 2006./2007. Oni su u grupi imali sve pobjede te su bili prvi, i to čak bez primljenog pogotka. Tako se nastavilo i u derbiju protiv Adriatika, renomirane splitske škole, gdje su mladi Neumljani pobjedili nakon penala. Polufinale su igrali odmah nakon toga, te uz mali pad koncentracije i umor, potpisali su poraz od 4-2 od ekipe Romari iz Viteza. U toj kategoriji je turnir osvojio Hajduk iz Splita.

Treneri HNK Neum, Ivan Matić i Mato Čamo, imaju samo riječi hvale za svoje momke, kao i za organizaciju samog turnira: „Turnir je organiziran na visokom nivou, igrači su smješteni u odličnim uvjetima,sve sto im je potrebno za bolje igre i odmor su imali na raspolaganju. Malo je samo bilo naporno zbog prevelikog broja utakmica, no to su turniri, to je nogomet i zato ga volimo!“

„Mi smo ponosni na našu djecu, najprije ponašanjem u hotelu, restoranu i sportskim dvoranama,a zatim i igrom, te zalaganjem za klupski dres, te su svi bili kao jedno, pobjede slavili a poraze skupa tugovali.“-kazao je trener Matić.

{rokbox album=|hnk2015| title=|HNK “NEUM” u Sarajevu 2015.| thumbcount=|6|}images/vijesti/2015/sa_kup/*{/rokbox}