Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dr. Čović u Neumu otvorio 20. ekipno natjecanje Prve šahovske lige Herceg-Bosne

Dr. Čović u Neumu otvorio 20. ekipno natjecanje Prve šahovske lige Herceg-BosneJučer je u hotelu Zenit u Neumu otvoreno 20. ekipno natjecanje Prve šahovske lige Herceg-Bosne. Organizator ovog natjecanja je Šahovski savez Herceg-Bosne, a pokrovitelj HDZ BiH.

Predsjednik Šahovskoga saveza Herceg – Bosne i dopredsjednik Šahovske unije Bosne i Hercegovine Željko Bogut, na otvaranju natjecanja je pozdravio sve nazočne goste, šahovske ekipe i suce, te svima zaželio dobar uspjeh.

U svom obraćanju požalio se na zanemarivanje svih udruga sa predznakom Herceg-Bosne od strane Federalnih institucija vlasti.
Na kraju se zahvalio svima koji su pomogli održavanje ovog natjecanja, posebno pokrovitelju HDZ BiH.

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, dr. Dragan Čović, je svečano otvorio 20. ekipno natjecanje  Prve šahovske lige Herceg Bosne.

„Ekonomska, socijalna i politička situaciju u Bosni i Hercegovini je teška, ali to ne može biti razlog da Šahovski savez Herceg – Bosne, zbog svog naziva, ne može dobiti poticaj i sredstva koji se realno mogu dobiti i podijeliti unutar sporta, kulture…

Zbog toga jedna moja zamolba podržite Šahovski savez Herceg – Bosne, koji ima svoje predstavnike, od Orašja do evo ovdje u Neumu. Svi mi koji se bavimo politikom, i kojima je stalo do Bosne i Hercegovine, pa time i Hrvatskog naroda, trebaju podržati ovakve aktivnosti.

Iskrene čestitke svima koji su u proteklom vremenu ostvarili zapažene rezultate, želim vam ugodan boravak ovdje u Neumu, te da ostvarite svoje rezultate i postignete ono što ste planirali, i ovim rječima proglašavam ovo 20. ekipno natjecanje Prve šahovske lige Herceg-Bosne otvorenim“- rekao je dr. Čović.                                                                                         

Na svečanom otvaranju ovog šahovskog natjecanja, uz dr. Dragana Čovića, nazočio je i načelnik Općine Neum dr. Živko Matuško sa svojim suradnicima.

Svečano proglašenje rezultata i zatvaranje natjecanja Prve šahovske lige Herceg-Bosne, obavit će se 24. kolovoza 2014. godine.

{rokbox album=|sah2014| title=| Dr. Čović u Neumu otvorio 20. ekipno natjecanje Prve šahovske lige Herceg-Bosne| thumbcount=|5|}images/vijesti/2014/sah/*{/rokbox}


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/infoneum/public_html/neum.ba/wp-includes/functions.php on line 4757