Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

7. Večer hrvatskog folklora oduševila Neumljane

7. Večer hrvatskog folklora oduševila NeumljanePovodom Dana općine Neum i blagdana Gospe od Zdravlja, zaštitnice neumske župe u Neumu se održavaju brojne manifestacije. Nakon smotre klapa, u subotu je održana sedma po redu Večer hrvatskog folklora.  

Organizator ove večeri je HKUD Humski glas iz Neuma, a pokrovitelj Općina Neum na čelu sa dr. Živkom Matuškom.

Program je započeo u 20.00h tradicionalnim mimohodom neumskom rivom sve do plaže hotel Zenit na kojoj je postavljena pozornica.

Šetnjom po neumskoj rivi, kulturno umjetnička društva iz BiH i Hrvatske pokazala su svoje narodne nošnje u punom sjaju, a na pozornici kroz pjesmu i ples – običaje i kulturu svoga kraja.

Na samom početku, sve prisutne je pozdravio načelnik Općine Neum dr. Živko Matuško: „ Ovih dana u Neumu se održavaju bogate manifestacije. Tako nam je i večeras zadovoljstvo ugostiti veliki broj kulturno umjetničkih društava i uživati u njihovim nastupima. Kroz ovakve manifestacije pokazujemo da nam je stalo do kulture, te očuvanja hrvatskog indentiteta, tradicije  i običaja.“

Ova bogata i vesela večer je okupila devet kulturno umjetničkih društava, uz dva domaća KUD-a „Humski glas“  i  „Hutovo“, nastupili su HKUD „Didak“ iz Čitluka, „Ivan Fonović Zlatela“ iz Istre, „Sv. Kata“ iz Zadra, „ Stari hrast 2000“ iz Novog Travnika, „Tribanj“  Livno, „Joakim Hardi“ iz Slavonije, Ogranak seljačke sloge Buševec,  Turopolje. Program je vodio Branko Uvodić i sa svojim zanimljivim najavama predstavljao društva.

Publika je svojim mnogobrojnim odazivom, pljeskom i ovacijama pokazala veličinu ovog događaja, i zainteresiranost i oduševljenje  starim narodnim običajima i tradicijom.

{rokbox album=|folklor2014| title=|7. Večer hrvatskog folklora oduševila Neumljane| thumbcount=|12|}images/folklor/*{/rokbox}