Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održana VI. Smotra klapa u Neumu

Održana VI. Smotra klapa u NeumuSinoć je u prepunom gledalištu ljetnog kina hotel Zenit održana Smotra klapa Neum. Ovo je već šesta godina zaredom da klapska pjesma oduševljava Neumljane, te su izvrsne klape iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske bile nagrađene sa plijeskom i ovacijama. Na samom početku svim nazočnima se obratio načelnik Općine Neum, dr. Živko Matuško i poželio srdačnu dobrodošlicu i izvođačima i posjetiteljima.

 „ Ova umjetnička manifestacija je veliko bogatsvo i dokaz da Neum pripada mediteranskim gradovima kulturom, tradicijom, običajima i stilom života. Mada postoje administrativne granice prema našim susjedima u Republici Hrvatskoj, želimo i gradimo kulturni, gospodarstveni, zemljopisni prostor za dobro svih nas koji ovdje živimo.“- poručuje načelnik Matuško.

Inače, Općina Neum je glavni pokrovitelj ove manifestacije, dok je organizator Udruga tamburaški orkestar iz Neuma.

Umjetnički voditelj ovogodišnje smotre je Ivica Raič, dugogodišnji pjevač klape Nostalgija, koji je uz glumca Vedrana Mlikotu simpatično i spontano vodio ovu manifestaciju.

Zvuci klapske pjesme odjekivali su neumskom obalom, a za to su zaslužne, pored domaćih klapa „Zvijezda Mora“ i „Neum“ , i klape „Ardea“, „Sveti Nikola“, „Arti“, „Pasika“, „Špirit“, „Ragussavecchia“, te šećer na kraju klapa „Nostalgija“.

Svaka klapa izvela je po tri pjesme, a oduševljena publika svojim pljeskom izvođačima nije dala da napuste pozornicu.

{rokbox album=|klape2014| title=|Održana VI. Smotra klapa u Neumu| thumbcount=|8|}images/vijesti/2014/klape/*{/rokbox}