Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

IZASLANSTVO VLADE HNŽ U OPĆINI NEUM

IZASLANSTVO VLADE HNŽ U OPĆINI NEUMDenis Lasić, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, zajedno s Donkom Jovićem, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Slađanom Bevandom, ministrom unutarnjih poslova, boravio je danas u radnom posjetu Općini Neum. Tom prigodom sastao se s načelnikom Općine Neum dr. Živkom Matuškom, Mirkom Pavlovićem, predsjednikom Općinskog vijeća Neum i Vickom Jogunicom, pomoćnikom načelnika u Službi za financije i gospodarstvo.

Na samom početku sastanka tema je bila uplovljavanje ratnih brodova u neumski zaljev i oštro protivljenje vlasti i građana da se Neum tretira kao luka. Premijer i ministri izrazili su potporu Općini Neum i lokalnoj zajednici u tom nastojanju.

„U Neum su svi dobrodošli, ali brodovi koji uništavaju ovaj biser Jadrana i život njegovog stanovništva , nisu dobrodošli.“ – kazao je premijer Lasić.

Na poseban način je istaknuta i važnost nastavka izgradnje magistralne ceste Neum-Stolac, koja je neophodna za građane, ali i neumske goste, kako bi se Neum povezao sa unutrašnjosti zemlje, te izbjegle gužve na graničnim prijelazima sa Republikom Hrvatskom.

Također, jedna od tema koju su zagovarali čelnici Općine Neum bila je i vraćanje Turističke zajednice na općinsku razinu.

Od Vlade HNŽ zatražena je i potpora za tradicionalni hrvatski glazebni festival „Etnofest Neum“, koji će se i ove godine održati krajem kolovoza.

Nakon sastanka, izaslanstvo Vlade HNŽ posjetilo je Policijsku postaju Neum, gdje je održan sastanak s Nikšom Matuškom, zamjenikom zapovjednika. Na sastanku je istaknuto kako će MUP HNŽ, sukladno redovitoj praksi, tijekom ljetnih mjeseci u Neumu angažirati dodatne snage.

„MUP će pružiti potporu i pojačati svoje snage u Neumu, kako bi i građanima i turistima pružili sigurnost“ – kazao je ministar unutarnjih poslova HNŽ Slađan Bevanda.

{rokbox album=|vladahnz2014| title=|IZASLANSTVO VLADE HNŽ U OPĆINI NEUM| thumbcount=|5|}images/vijesti/2014/vlada_hnz/*{/rokbox}